Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Sunnuntai, 18.
elokuuta
2019.
Onnittelut -
24.5.2019, 12:16

Rattijuopumuksia ja varkauksia Mikkelin seudulla

Mikkelin Rantakylässä, Rantakyläntien ja Vanha Otavantien risteyksessä pysäytettiin torstaiaamuna vähän ennen kello yhdeksää paikkakuntalainen vuonna 1975 syntynyt mies kuljettamasta mopoa, jossa oli itse tehty rekisterikilpi. Kuljettajan puhalluskoe osoitti nollaa, mutta huumausainepikatesti antoi positiivisen tuloksen kannabikselle ja amfetamiinille. Kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja ajoneuvorikkomukseen.

Torstaiaamuna vähän ennen kello 11 ilmoitettiin hätäkeskukseen viitostiellä kohti Mikkeliä epävarmasti ajavasta pakettiautosta. Poliisi tavoitti auton Hänniläntien kohdalla ja autoilija pysäytettiin ajokunnon tarkastusta varten. Kuljettajana oli vuonna 1990 syntynyt ulkopaikkakuntalainen mies, joka puhalsi alkometriin 1,4 promillea. Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta.

Puumalassa anastettiin aamuyöllä noin kello 3 aikaan paikalliselta huoltoasemalta kevyt perävaunu rekisteritunnus PSX-575 ja noin tuhat kiloa romuakkuja. Paikalla oli nähty harmaa Ford Mondeo henkilöauto, jonka epäillään liittyvän asiaan.

Kangasniemellä anastettiin korjaamon pihasta alumiinivanteita 28 kappaletta ja kolme sarjaa renkaita vanteineen. Lisäksi tekijät olivat anastaneet 3 tai 4 akkua. Rikospaikalla oli havaittu kaksi miestä, jotka liikkuvat paketti-/kuorma-autolla, jossa on erillinen hytti ja kuormatila. Autossa havainnon mukaan myös mahdollisesti takalaitanostin.

Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdolliset havainnot näistä varkausrikoksista joko soittamalla vihjenumeroon 0295 415 232 tai sähköpostilla: vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.