Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Sunnuntai, 18.
elokuuta
2019.
Onnittelut -
23.5.2019, 10:17

Mikkelin VPK juhlii 140-vuotiasta yhdistystä

Media

Mikkelin VPK ry on yksi maamme vanhimmista edelleen toimivista palokunnista, ja yhdistyksistä. Mikkelin VPK perustettiin vuonna 1879. Noista päivistä vuoteen 1911 oli MVPK:lla päävastuu kaupungin sammutustoimen hoidosta. 1911 kaupunkiin perustettiin vakinainen palokunta. Sotiemme aikana Mikkelissä toimi puolustusvoimien päämaja, mikä luonnollisesti lisäsi vihollisen kiinnostusta pommittaa kaupunkia. Niinpä Mikkelin VPK ja sen upouusi Ford V8 -avopaloauto joutuivatkin kovan urakan eteen aina pommitusten jälkeen.

Nykyään Mikkelin VPK:n tehtävänä on olla osana Etelä-Savolaista pelastusorganisaatioita, Etelä-Savon Pelastuslaitosta. Toiminta tapahtuu nykyaikaisella kalustolla Mikkelissä ja sen lähikunnissa. Tästä hyvänä osoituksena on, että VPK on Mikkelin alueen ainoa RPAS-toimintaan erikoistunut palokunta. RPAS-toiminta perustuu Drone-kopterilla tehtäviin tiedustelu- ja kuvaustehtäviin.

Palokunta juhlii syntymäpäiviään Mikkelissä 25.5.2019

Koko kansalle järjestämme kalustoesittelyä Mikkelin kirkkopuistossa klo 10-13.00, paikalle saapuu palokaluston lisäksi näytille muutakin turvallisuusalan esittelijöitä ja palokuntamme yhteistyökumppaneita. Näytillä on mm. puolustusvoimien kalustoa, sairaankuljetuksen kalustoa ja munkkikahvit keittelevät Sotilaskodin sisaret.

Pääjuhlaa vietetään Mikkelin teatteritalolla – vanhalla VPK-talolla klo 14-16

Pääjuhlassa musiikista vastaa varuskuntasoittokunnan perinneyhdistys kapellimestari Hannu Riipisen johdolla. Juhlapuheen pitää pelastusylijohtaja Kimmo Kohvakka, lisäksi juhlassa kuullaan Mikkelin kaupungin ja Etelä-Savon Pelastuslaitoksen tervehdykset sekä palkitaan ansioituneita palokuntalaisia.