Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Sunnuntai, 23.
helmikuuta
2020.
Onnittelut -
17.1.2020, 12:41

Essoten uusien talojen vaikutus - henkilöstön sairaspoissaolot romahtivat

Essoten uudet talot, Perhetalo ja Kuuma sairaala ovat vähentäneet merkittävästi henkilöstön sairaspoissaoloja niihin muuttaneissa yksiköissä. Tämä selviää Mikkelin keskussairaalan laajan rakennusprojektin, ESPER-hankkeen näiden talojen taloudellisesta loppuselvityksestä.

Päivystyksessä sairaspoissaolot vähenivät 50 prosenttia ja perhepalveluissa sairaspoissaolot tippuivat kolmannekseen aiemmasta.

- Henkilöstö on iloinnut terveistä tiloista. Tilojen koetaan tukevan toimintaa ja myös asiakkailta on tullut hyvää palautetta. Muutot uusiin tiloihin sujuivat kesällä nopeasti ja turvallisesti. Merkittävä rooli muuttojen onnistumiselle oli omasta työstään noin puoleksi vuodeksi irrotetuilla muuttokoordinaattoreilla, kiittelee ESPER-hankkeen hankejohtaja Pirjo Syväoja.

Kuuman sairaalan kustannukset ylittyivät verrattuna 2017 hyväksyttyyn investointibudjettiin 2,7 miljoonaa euroa eli 9,2 prosenttia. Perhetalon kustannusten ylitys oli puolestaan 0,72 miljoonaa euroa eli 2,8 prosenttia. Ylitystä on yhteensä noin 3,4 miljoonaa euroa.

Rakennuskustannuksia kasvattivat erityisesti lisätyöt, joihin käytettiin noin 5,3 miljoonaa euroa, joka on 9,1 prosenttia hankkeen kaikista kustannuksista. Lisätöitä aiheutti varsinkin Kuuma sairaala, joka ei ollut kokonaan uudisrakennus ja tuotti yllätyksiä.

- Olen tyytyväinen tähän hintatasoon ja kustannuksiin. Ylitykset ovat kohtuullisen pieniä. Usein suuret rakennushankkeet ylittävät kustannuksensa kymmenillä prosenteilla, sanoo kuntayhtymän johtaja Risto Kortelainen.

Perhetalo maksoi kaikkiaan 26,5 miljoonaa euroa ja Kuuma sairaala noin 32,5 euroa. Hallitus merkitsi kustannusseurannan tiedoksi ja se menee vielä Essoten valtuuston käsittelyyn.