Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Sunnuntai, 21.
lokakuuta
2018.
Onnittelut -
12.1.2018, 6:27

Vesitaidot kansalaistaidoiksi Vesisankareiden innostamana - Mikkelissä kaksi tapahtumaa

Vesisankarit tarjoavat 100-vuotiaalle Suomelle lahjaksi vesitaitoja. Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa kahdeksan eri järjestöä edistävät yhteistyössä vesiturvallisuutta, uimataitoa, veneilytaitoja ja ensiaputaitoja. Suomen kaikki uimahallit ja kylpylät on haastettu toteuttamaan Vesisankarit-tapahtuma vuoden 2018 aikana. Tapahtumissa harjoitellaan vesillä liikkumisen taitoja toiminnallisilla rastipisteillä, ammattitaitoisten ohjaajien opastuksella.

Mikkelissä Vesisankarit-tapahtuma järjestetään Rantakeitaan viihdeuimalassa perjantantaina 26.1 ja Naisvuoren uimahallissa lauantaina 21.4.2018.

- Vesillä liikkumisen taidot ovat tuhansien järvien maassamme kansalaistaitoja, jotka kaikkien täällä asuvien tulisi osata. Tapahtumat tarjoavat turvallisen ja edullisen mahdollisuuden näiden taitojen harjoittelemiseen. Upeaa, että jo yli 50 uimahallia on mukana edistämässä vesitaitoja, iloitsee Sari Turunen Koululiikuntaliitosta.

Vesitaitojen tärkeyttä korostaa myös Terveyden ja Hyvinvointilaitoksen tilasto. Sen mukaan hukkumiset ovat alle 15-vuotiaiden toiseksi yleisin tapaturmainen kuolemansyy. Yksikin hukkunut lapsi on liikaa.

- Vesisankarit tapahtumissa opetellaan vedestä pelastamista, uimahyppyjä, melontaa, ensiaputaitoja sekä uinti- ja sukellustaitoja hauskoilla vesitaitoradoilla, hehkuttaa Vesisankarit-tapahtumakoordinaattori Pauliina Kotiranta. Tapahtumien sisältö vaihtelee paikkakunnittain.

Vesisankari on uimataitoinen, toimii turvallisesti vesillä ja osaa pelastaa.

Vesisankareita ovat tekemässä: Koululiikuntaliitto, Sukeltajaliitto, Suomen melonta- ja soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.