Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Keskiviikko, 24.
huhtikuuta
2019.
Onnittelut -
11.4.2018, 8:54

Työmatkaliikenteen uusi palvelu aloittaa Mikkelissä syksyllä 2018

Mikkelin seudulla käynnistetään uusia liikkumispalveluita. Syksyllä 2018 alkaa työmatkaliikenteeseen kohdennetun liikennepalvelu Vinhan pilotointi. Tavoitteena on luoda pysyvä ovelta ovelle -palvelu, joka on luotettava, turvallinen ja pysyy aikatauluissa. 

Tarkoituksena on tarjota palvelua tietyiltä alueilta kaupungin keskustaan. Palvelualueiksi valikoituvat ne alueet, joilla ilmenee selkeästi kysyntää ja joilla joukkoliikenne liikennöi rajoitetusti tai se ei vastaa kysyntään. Tällaisia alueita voisivat olla esimerkiksi Pitkäjärvi, Tupala, Rantakylä ja Ristiina.

Pilottiin haetaan nyt työmatkaliikennepalvelusta kiinnostuneita. Pilotointiin otettavat palvelualueet ja alustavat reitit määritellään kesän aikana kysynnän pohjalta. Alueita, reittejä ja palveluaikoja voidaan jatkossa muuttaa tai lisätä ja laajentaa myös seudun muihin kuntiin, mikäli kysyntää riittää.

Pilotti on osa Saavutettavuutta uusilla liikkumispalveluilla ja liikenteen älyteknologioilla -hanketta, jota rahoittavat Mikkeli, Puumala, Hirvensalmi, Kangasniemi ja Pohjois-Savon Ely-keskus.

Hankerahoituksen on myöntänyt Etelä-Savon maakuntaliitto. Hankkeen asiantuntija- ja toteuttamispalvelut tuottaa Sitowise Oy ja markkinointipalvelut Mainos- ja digitoimisto Groteski Oy. Vinha-palvelun käytännön toteuttamisesta vastaa Let’s Go Taksi.