Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Maanantai, 20.
tammikuuta
2020.
Onnittelut -
10.1.2017, 8:45

Suomen yliopistokeskukset juhlistavat Suomi 100-juhlavuotta haastekampanjalla

Suomen yliopistokeskukset juhlistavat yhdessä Suomi 100 -juhlavuotta käynnistämällä 100 haastetta -kampanjan. Kampanjassa yliopistokeskukset tuovat esille ajankohtaisia teemoja ja ongelmia. Haasteita esittävät myös alueellisesti ja valtakunnallisesti tunnetut ihmiset.

Yliopistokeskusten tutkijat, kehittäjät ja opettajat vastaavat haasteisiin, esittävät omia ratkaisujaan ajankohtaisiin ja polttaviinkin ongelmiin. Samalla yliopistokeskukset kertovat osaamisestaan ja merkityksestään yhteiskunnassa.

Suomessa toimii kuusi yliopistokeskusta, joista yksi Mikkelissä. Ne täydentävät Suomen yliopistokenttää alueilla, joilla ei ole omaa tiedeyliopistoa.

Yliopistokeskuksissa tehdään yliopistollista, omaa aluetta hyödyttävää tutkimusta sekä annetaan yliopisto-opetusta. Yliopistokeskusten kampanjan tavoitteena on vahvistaa yliopistotoiminnan näkyvyyttä ja tehdä yliopistokeskuksia tunnetuksi valtakunnallisesti.

- Yliopistokeskuksissa on paljon osaamista, josta hyötyvät emoyliopistot sekä ne alueet, joilla yliopistokeskukset toimivat. Tätä osaamista halutaan välittää Suomen juhlavuonna kaikkien tietoon.  Haastekampanja on rakennuttu sivustolle  http://www.100haastetta.fi/, jossa kaikkien yliopistokeskusten haasteet ovat nähtävissä. Videoita ja haasteita lisätään sivustolle vuoden aikana. Mikkelissä kampanja starttaa kolmella videolla, joiden toteutuksesta vastasi toimittaja Kari Kauppinen, pääsihteeri Matti Malinen Mikkelin yliopistokeskuksesta kertoo.