Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Maanantai, 25.
kesäkuuta
2018.
Onnittelut -
11.9.2017, 9:17

Salosaaressa avoimet ovet - vetonauloina alpakat ja hernerokka

Media

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun luonnonvara-ala järjestää perinteisen avointen ovien päivän lauantaina 16.9. Mikkelin Salosaaressa. Ohjelmassa on mm. sieninäyttely, huutokauppa, poniajelua sekä hernerokkatarjoilu.

Avointen ovien ohjelmassa on myös metsä- ja kuljetuskaluston kalustonäyttely, mahdollisuus ajaa metsäkonetta lähimaastossa tai testata omia puunharvennustaitoja metsäkonesimulaattorilla. Perheen pienimmille ja eläinystäville on poniratsastusta sekä alpakoita.

Tapahtumassa järjestetään myös huutokauppa, jossa myydään mm. kolme käytöstä poistettua henkilöautoa sekä jarrullinen peräkärry.

- Henkilöautot eivät ole enää liikennekäytössä. Ne sopivat lähinnä peltoautoksi tai purettavaksi. Peräkärry sen sijaan on vielä käyttökelpoinen ja katsastettu, kertoo huutokaupassa meklarina toimiva opettaja Reijo Kääriäinen.

Huudettavana on myös iso kasa kaikkea muuta metsä-, maatalous- ja puutarha-alojen tavaraa, joilla ei ole enää käyttöä opetuksessa. Huutokauppalistalla on mm. teräshyllyjä, moottoriromua, pyöräketjuja, letkukelaa, työkoneistuin, trimmereitä jne.

- Tavarat myydään romu-statuksella. Ne sopivat lähinnä varaosiksi tai näppärälle tee-se-itse-miehelle, joka osaa korjata rikkinäiset laitteet, korostaa Kääriäinen. Huutokauppaluettelo on nähtävillä Esedun nettisivuilla.

Puutarha-alan opiskelijat esittelevät avointen ovien päivässä pihan kasveja ja vihertöitä. Opiskelijoilta voi kysyä myös vinkkejä syyspuutarhaan. Tapahtumassa on myynnissä kukkasidonta- ja koristelutöitä sekä syksyn satoa kuten erilaisia vihanneksia, juureksia ja hedelmiä

Avointen ovien päivässä yleisö pääsee tutustumaan Esedun metsä-, puutarha- ja maatalousalan opetustiloihin ja koulutukseen. Yleisölle on tarjolla maksutonta hernekeittoa, makkaranpaistoa sekä nokipannukahvit.

Avoimet ovet Esedun Salosaaren yksikössä lauantaina 16.9.2017 klo 9-15, Metsäkouluntie 10, Mikkeli. Poistetun tavaran huutokauppa alkaen klo 10, näyttö klo 9-10.