Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Sunnuntai, 29.
maaliskuuta
2020.
Onnittelut -
3.11.2017, 10:00 – päivitetty 6.11.2017, 9:14

Rendelille jättilevitys – lähes 30 maata ja 650 valkokangasta

Media

RENDEL-elokuvan myyntiluvut julkistettiin juuri käynnissä olevassa American Film Market -tapahtumassa. Elokuva on myyty lähes kolmeenkymmeneen maahan. Suurimpana myyntiuutisena on RENDEL-elokuvan Meksikon ja Latinalaisen Amerikan elokuvateatterilevitys noin 650 valkokankaalla. Elokuva nähtiin valkokankailla myös Saksan elokuvateattereissa syys-lokakuussa.

Lisäksi elokuva on myyty Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Ranskaan, Japaniin, Etelä-Koreaan, Malesiaan sekä Taiwaniin.

Elokuvan tekijät ja ohjaaja Jesse Haaja ovat uutisista mielissään:

- Jo ennen elokuvan kuvauksia olimme vakuuttuneita, että tämä on kansainvälisille markkinoille suunnattu elokuva, ja suurin fanipohja on Euroopan ulkopuolella. Kiinnostus Rendeliä kohtaan osoittaa, että myös suomalainen supersankari voi menestyä kansainvälisesti. Erityisesti latinalaisamerikkalaiset fanit ovat odottaneet elokuvaa, ja uskon, että Rendel kerää siellä paljon katsojia. Tämä on hyvä jatkumo elokuvan menestykselle Meksikossa, jossa voitimme parhaan toimintaelokuvan palkinnon Feratum Film Festivalilla.“

Elokuvan tuottaja ja levittäjä Miika J. Norvanto Black Lion Picturesista odottaa vielä hyviä uutisia Aasiasta:

- Aasian markkinoilla on ollut kovasti kiinnostusta Rendeliä kohtaan. Japanin, Etelä-Korean, Taiwanin ja Malesian myynnit ovat tästä hyvä osoitus. Olemme käyneet myös jo pitkään neuvotteluita Kiinan levityksen osalta. Tällä hetkellä käydään läpi enää sensuuriin ja julkaisuaikatauluihin liittyviä yksityiskohtia. Toivottavasti voidaan kertoa senkin osalta hyviä uutisia vielä tämän vuoden puolella.”

Los Angelesissa järjestettävä American Film Market -tapahtuma jatkuu vielä ensi viikolle, jonka aikana elokuvan myyntiyhtiö, kanadalainen Raven Banner Entertainment jatkaa RENDEL-elokuvan kansainvälistä myyntiä.

- Ostajat ympäri maailman ovat vaikuttuneita uudesta supersankarista. Elokuva suorastaan viedään käsistä”, kertoo Raven Banner Entertainmentin Michael Paszt Los Angelesista.

Rendel-elokuva perustuu mikkeliläisen Jesse Haajan luomaan sarjakuvahahmoon, joka elää synkässä tulevaisuuden Suomessa taistellen pahamaineista VALA-rikosjärjestöä vastaan. Elokuva sai ensi-iltansa Suomessa 22.9.2017.

Kuuntele ohjaaja Jesse Haajan haastattelu.