Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Tiistai, 20.
elokuuta
2019.
Onnittelut -
3.5.2019, 9:38 – päivitetty 3.5.2019, 9:39

Yrittäjyyden teeamaviikolla tehdään pelialaa tutuksi mikkeliläisille nuorille

Etelä-Savossa järjestetään 6.-10.5. yrittäjyyden teemaviikko, jonka aikana mikkeliläisillä nuorilla on mahdollisuus tutustua peleihin, pelien kehittämiseen ja pelialan yrittäjyyteen digitaalisten osaamismerkkien avulla.

Digitaaliset osaamismerkit ovat uudenlainen, visuaalinen tapa näyttää osaamista, joka on hankittu esimerkiksi harrastus- ja yhdistystoiminnassa. Aiemmin näitä taitoja on osoitettu esimerkiksi hihamerkein tai todistuksin, mutta digitaalisten osaamismerkkien avulla koulutuksen ulkopuolella hankittu osaaminen on helppo näyttää myös verkossa ja sosiaalisessa mediassa.

Viikon 19 aikana mikkeliläisillä nuorilla on mahdollisuus hankkia digitaalisia osaamismerkkejä pelialaan, pelien kehittämiseen ja pelialan yrittäjyyteen liittyen.

- Peliteollisuus on kasvava toimiala, joka työllistää yhä enemmän. Osaamismerkit tarjoavat nuoria motivoivan ja pelillisen tavan tutustua pelienkehittämiseen ja pelialaan, toteaa Otavian pelipedagogi Heikki Koponen.

Teemaviikolla hyödynnettävät osaamismerkit on rakennettu Badgecraft-alustalle. Osallistujalta osaamismerkkien suorittaminen edellyttää maksuttoman Badge Wallet -sovelluksen käyttöönottoa. 

Tapahtumia ja tietoa peleistä, pelien kehittämisestä sekä pelialan yrittäjyydestä  

Viikon 19 aikana järjestetään useita peleihin, pelinkehittämiseen ja pelialaan liittyviä tapahtumia, jotka ovat myös osa digitaalisten osaamismerkkien suorittamista. Maanantaina 6.5. klo 14-15 Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoululla järjestettävässä tapahtumassa pelialan yrittäjä Jussi Perttola Zaibatsu Interactive Oy:stä kertoo omakohtaisia kokemuksia pelialan yrittäjyydestä. Tämän tilaisuuden jälkeen on tarjolla myös infotilaisuus kevytyrittäjyydestä. 

Lisäksi Mikkelin pääkirjastolle on koottu pelikirjallisuuden näyttely, johon voi tutustua kirjaston aukioloaikoina koko viikon ajan. Mikkelin kaupungin nuorten työpajoilla on puolestaan mahdollisuus tutustua nuorten tekemään arcadepelikaappiin ja sen valmistusprosessiin. Myös Meijän Mikkeli / Game Lab Mikkeli -hankkeen viikoittaiset peleihin ja pelinkehittämiseen liittyvät tapahtumat ovat osa teemaviikkoa.