Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Maanantai, 27.
toukokuuta
2019.
Onnittelut -
5.9.2018, 14:08 – päivitetty 7.9.2018, 10:38

Yleisurheilukesän huipennuksessa viestikapulaa vaihdetaan vinhaan Mikkelissä

Media

Suomen yleisurheilun arvokisojen ratakauden päättävät viestijuoksun SM-kilpailut juostaan Mikkelin uusitussa Urheilupuistossa 8.-9.9. Mikkelin Kilpa-Veikkojen järjestämiin kisoihin on ilmoittautunut lähes 550 joukkuetta ja noin 1700 urheilijaa. Heidän mukanaan kaupunkiin saapuu satoja urheilijoiden huoltoryhmien edustajia ja kannustajia.

Kaikilla matkoilla nähdään vauhdikkaita viestivaihtoja ja fiilistellään kauden päätöskisassa. Eniten osallistuvia joukkueita on ilmoittautunut T15 4x100m viesteihin; kaikkiaan 59 joukkuetta. Joukkueisiin on ilmoittautunut myös monia maajoukkueurheilijoita. Esimerkiksi viime viikonlopun Ruotsi-Suomi maaottelun 1500 metrin voittaja Topi Raitanen on ilmoittautunut Helsingin Kisa-Veikkojen 4x800m ja 4x1500m joukkueisiin.

Lisäksi mukaan ovat ilmoittautuneet monet maajoukkueurheilijat. Nooralotta Neziri (Jyväskylän Kenttäurheilijat), Samuel Purola (Oulun Pyrintö), Aino Paunonen (Turun Urheiluliitto) ja Otto Ahlfors (Ikaalisten Urheilijat). Myös paikallista lippua pitää hyvin korkealla Mikkelin Kilpa-Veikkojen pikajuoksija Viljami Kaasalainen M 4x100 metrillä ja hyppääjä Jessica Kähärä N 4x100 metrillä.

- Mikkelin Kilpa-Veikot on ilmoittanut kisoihin mukaan yhteensä 18 joukkuetta. Aina sattuu yksittäisiä poisjääntejä ennen kisoja. Jos näistä 15 joukkuetta starttaa viikon lopun aikana, voidaan olla todella tyytyväisiä, kommentoi kilpa-veikkojen nuoriso- ja harrastepäällikkö Mikko Haverinen.

SM-viestit ovat seuroille erityisen mielenkiintoiset, koska ne ratkaisevat seurojen välisen Kalevan Maljan voittajan. Viestit sytyttävät myös urheilijat taistelemaan oman seuransa ja seurakavereiden menestyksen puolesta. Tällä hetkellä pistelaskutilanteen kärjessä ovat Jyväskylän Kenttäurheilijat, Tampereen Pyrintö ja Turun Urheiluliitto.

Toimitsijoita on mukana kisoissa liki 200. Monessa eri toiminnossa tarvitaan paljon osaamista ja onkin ollut hienoa nähdä kuinka urheilunystävät ovat lähteneet mielellään mukaan isoon tapahtumaan auttamaan Kilpa-Veikkoja. Toimitsijoita nähdään niin juoksujen toimitsijatehtävissä, kioskissa, kisaravintolassa, kisakansliassa sekä koulumajoituksessa. Myös monessa muussa toiminnossa on paljon apukäsiä. Koulumajoitukseen on esimerkiksi majoittuneena näissä kisoissa liki 150 urheilijaa ja huoltajaa Kalevankankaan koulun tiloihin. Siellä onkin hienoa nähdä kuinka joukkuehenki nousee, kun kesän viimeisiä kamppailuja käydään yleisurheilun Suomen mestaruuksista.

Kuuntele järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Juha Putkosen haastattelu kisoista.