Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Sunnuntai, 23.
helmikuuta
2020.
Onnittelut -
22.1.2020, 14:31

Vuokrataloyhtiö Mikalo aloittaa muovipakkausten kierrätyksen kiinteistöissään

Mikkelin vuokrataloyhtio Mikalo Oy aloittaa muovipakkausten kierrätyksen valtaosassa kiinteistöistään. Muovin kierrätys täydentää jo valmiiksi laajaa kierrätysmahdollisuutta Mikalon kiinteistöissä. Muovipakkausten keräysastiat toimitetaan jätekatoksiin viikon 5 aikana.

- Toive muovipakkausten keräämiselle on tullut asukkailtamme ja nyt voimme iloksemme vastata siihen, sanoo Mikalon toimitusjohtaja Hannu Sormunen.

- Tietoisuus ja halukkuus kierrättämisestä on kovassa nousussa ja olemme iloisia, että meidän asukkaamme ovat valveutuneet asiassa.

Mikalolla on yli 3000 asuntoa ympäri Mikkeliä ja muovipakkausten kierrätyksen aloittaminen koskee tässä vaiheessa yli 80 prosenttia niistä. Muovinkeräyksen ulkopuolelle jäävät tässä vaiheessa vielä Ristiinan, Anttolan, Haukivuoren, Suomenniemen sekä Kuomiokosken kiinteistöt. Tavoitteena on laajentaa muovin keräys kattamaan kaikki Mikalon kiinteistöt heti, kun se on logistisesti mahdollista.

Kierrätyksen aloittaminen on isolta osalta vastaamista Mikalo asukkaiden toiveisiin. Jätehuoltokustannukset maksavat viime kädessä asukkaat. Sekajäte on kiinteistöille aina kalleinta jätettä, joten lajittelemalla jätteet mahdollisimman hyvin saadaan myös taloudellisia säästöjä. Kaikissa kiinteistöissä on tähän asti voinut kierrättää jo paperin, kartongit, metallin, lasin sekä biojätteen. Mikalo on jakanut asukkailleen kierrätysohjeistuksen ja nyt täydentänyt sen myös muovipakkausten kierrätysohjeella. Asukkaiden vastuulle jää kierrätyksen toteuttaminen ja tarkkuus lajittelussa. Kun jätteiden lajittelu ja kierrätys tehdään kunnolla, on se aina säästöä kokonaisuudessa.