Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Tiistai, 26.
toukokuuta
2020.
Onnittelut -
29.10.2019, 9:35

Vaarallisen jätteen ja sähkölaitteiden POP UP –keräys Mikkelin torilla

Metsäsairila Oy järjestää POP UP -keräystapahtuman Mikkelin torilla 7.11.2019 klo 12–18. Tapahtumassa otetaan vastaan kotitalouksien vaarallisia jätteitä sekä pieniä sähkölaitteita. Tapahtumassa on myös jäteneuvontaa.

POP UP –keräykseen otetaan vastaan veloituksetta kotitalouksien käsin kannettavia pienikokoisia sähkölaitteita ja vaarallisia jätteitä. Pieniksi sähkölaitteiksi luetaan kaikki mikroaaltouunin kokoiset ja sitä pienemmät sähköllä, paristolla tai akulla toimivat laitteet. Vastaanotettavia vaarallisia jätteitä ovat mm. maalit ja liuottimet, öljyt ja öljysäiliöt sekä kodin kemikaalit, joista löytyy varoitusmerkki.

Keräystapahtumissa ei voida ottaa vastaan asbestia, kyllästettyä puuta, ilotulitteita tai muita räjähteitä, isoja sähkölaitteita eikä 200 litran öljytynnyreitä. Asiakkaan on pystyttävä itse kaatamaan tuomansa öljyjäte keräyspaikalla oleviin säiliöihin.

POP UP -keräystapahtumilla halutaan tarjota vaarallisten jätteiden ja pienien sähkölaitteiden keräyspiste päivän ajaksi alueille, joilla ei ole Metsäsairilan järjestämää vastaanottopaikkaa näille jätteille. Tapahtumilla halutaan helpottaa kierrätystä ja madaltaa kynnystä toimittaa vaaralliset jätteet ja sähkölaitteet asianmukaisiin vastaanottopaikkoihin. Syyskuussa Metsäsairila järjesti samanlaiset POP UP –keräykset Anttolassa ja Otavassa.