Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Tiistai, 20.
elokuuta
2019.
Onnittelut -
30.4.2019, 8:15 – päivitetty 30.4.2019, 8:34

Toukokuussa Mikkelin Teatterissa kehitysvammaisten Hyppy! tapahtuma

Media

Mikkelin Teatterin suuren näyttämön ottaa toukokuun 7. päivä haltuun neljä kehitysvammaisten ilmaisutaidon ryhmää Kalevankankaan Taiturit, Ammattiopisto Spesia, Savoset yhteistyössä Etelä-Savon tanssiopisto, sekä Imatralta Hurja joukko näytelmällään ”Onni elää Imatralla!". Tapahtuma järjestetään jo neljättä kertaa Mikkelin Teatterilla.

Tapahtuman henkeä on luonnehdittu ainutlaatuiseksi ja suorastaan karnevalistiseksi, ja siitä on ehtinyt muodostua katsojille, sekä esiintyville ryhmille tärkeä perinne.

Tänä vuonna Hyppy -tapahtuman yhteydessä järjestetään myös ensimmäistä kertaa keskustelutilaisuus klo 16.-17.45 Teatterin kahviossa. Aiheena on kulttuurin vaikutus erityisryhmien osallisuuteen ja hyvinvointiin, sekä erityisryhmien ohjaajien koulutus, sidosryhmien merkitys sekä talouden turvaaminen ja tukeminen. Keskustelussa myös mukana Perhekeskus Marian Helsingin edustajat. Perhekeskus Marian edustajat kertovat erityislasten yksi- ja monikielisyydestä, ja tämän tuomista haasteista. Keskustelutilaisuus on maksuton, mutta mukaan mahtuu max 50 henkeä.

Tänä vuonna Hyppy tapahtuma sai vammaisyhteisöjen kulttuuritoiminnan ja kulttuurin saavutettavuuteen suunnattua taloudellista tukea yhteensä 10 000 euroa Taiteen edistämiskeskukselta.