Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Maanantai, 27.
toukokuuta
2019.
Onnittelut -
29.11.2018, 7:23

Tänään lauletaan ekat kauneimmat joululaulut Mikkelissä

Mikkelin tuomiokirkossa lauletaan torstaista 29.11 alkaen klo 18 alkaen Kauneimpia joululauluja. Tänä vuonna joululauluja lauletaan kaikkiaan 47 tilaisuudessa ympäri Mikkeliä.

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan hallintopastori Eija Juuman mieleen on jäänyt Kauneimmat joululaulut -tilaisuus noin kymmenen vuotta sitten mikkeliläispubissa. Paikalla oli miehiä, joista moni sanoi, että tämä oli heidän ainoa joulutilaisuutensa.

- Itselle tuli etuoikeutettu olo, että oli pyhän äärellä. Enkeli taivasta laulettaessa laulajat nousivat lopuksi seisomaan, Juuma muistelee.

Kirkkojen ja seurakunnan tilojen lisäksi Kauneimpia joululauluja lauletaan monenlaisissa paikoissa: esimerkiksi Haukivuoren Häkkilän erämajalla, Ristiinan Vaarinsaaressa, Hangastenmaan kylätalolla, Anttolassa Timonmäellä ja Anttolanhovissa, Suomenniemen Salmenrannan kahvilassa, Vehmaskylän Wanhalla koululla, Rahulan Ristolassa, Pajulassa pajusilla, St1:llä Rantakylässä, Bar Pihlajassa ja monessa muussa.

Kauneimmat ovat tulleet myös messuihin

Kauneimpia joululauluja lauletaan myös kolmessa jumalanpalveluksessa joulukuussa: ensimmäinen Kauneimmat joululaulut –messu on Ristiinan kirkossa 9. joulukuuta klo 10 ja seuraava Haukivuoren seurakuntatalossa 16. joulukuuta klo 10. Mikkelin tuomiokirkossa Kauneimmat joululaulut -messu pidetään 23. joulukuuta klo 10.

Kauneimmat joululaulut ovat seurakunnan ja Suomen Lähetysseuran yhteistyössä järjestettäviä tilaisuuksia. Tänä vuonna tilaisuuksissa kerätään kolehti kehitysmaiden lasten hyväksi. Viime jouluna Kauneimmat joululaulut keräsi 977 000 euroa ja varat käytetään heikoimmassa asemassa olevien nuorten hyväksi kehitysmaissa.

Kauneimpien joululaulujen suojelijana toimii rouva Jenni Haukio.

Mikkelissä järjestettävät tilaisuudet löydät myös seurakunnan omilta nettisivuilta www.mikkelintuomiokirkkoseurakunta.fi sekä uusimmasta Polku-lehdestä.