Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Tiistai, 26.
toukokuuta
2020.
Onnittelut -
26.6.2019, 8:11 – päivitetty 28.6.2019, 8:41

Syke 2019 -työelämätapahtuma syyskuussa Mikkelissä

Media

Mikkelissä Saimaa Stadiumilla 5.9.2019 järjestetään Suomen suurimpiin kuuluva työelämätapahtuma Syke. Tapahtuma kerää itsensä kehittämisestä kiinnostuneet yritysten, kuntien ja oppilaitosten edustajat Mikkeliin. Tapahtuman ohjelma on nyt julkaistu ja sisältää 12 valtakunnan huippupuhujaa sekä lähes 100 osaston messualueen. Järjestäjät odottavat paikalle yli 4000 kävijää.

Vuoden 2019 tapahtumaohjelma koostuu työelämän eri alojen huippuosaajien puheista sekä työelämän polttaviin kysymyksiin keskittyvistä työpajoista. Tämän vuoden pääteemana on uudistuminen, jota tarkastellaan yhteistyön, osaamisen, teknologian sekä uran ja yrittäjyyden näkökulmasta.

Yhteistyö-teeman puhujina toimivat Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettman sekä vuoden 2016 pakolaismies, pienyrittäjä Ali Giray. Kolmannen puhujan nimi paljastetaan elokuussa.

Osaaminen-teeman aikana puhuvat ihmisten piilevän potentiaalin asiantuntija Ida Hakola, epäonnistumisen partaalta tuhkimotarinaksi itsensä nostanut Tomi Kaukinen sekä Hyvät ja Huonot -uutiset ohjelman taustalta tuttu puhetaiteilija Jenni Janakka.

Teknologia-teemassa puhujina ovat Euroopan parhaana työpaikkana palkitun Vincit Oyj:n perustaja ja toimitusjohtaja Mikko Kuitunen sekä muun muassa Googlella työskennellyt Antti Merilehto. Myös kolmannessa teemassa on puhuja, joka julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Tapahtuman pääosuuden päättää ura ja yrittäjyys -teema, jolloin vuoronsa saavat malliuran matkailuyrittäjyyteen vaihtanut TV-kasvo Saimi Hoyer, Kimi Räikköstä ja NHL-tähtiä kuvannut mainosvalokuvaaja Jere Hietala sekä uudistumiskyvyn lähettiläs Petri Rajaniemi.

Päivä tarjoaa kävijöilleen puhujien lisäksi 12 työpajaa, joissa on mahdollista saada konkreettisia työkaluja ja vinkkejä omaan kehittämiseen. Aiheina ovat mm. positiivisen psykologian hyödyntäminen työyhteisössä, osaamisen tunnistaminen sekä oman ja organisaation uudistumiskyvyn kehittäminen.

Ohjelmassa on myös liikeideakilpailu, jonka 8 finalistia esittävät ideansa pääomasijoittajien ryhmälle. Kilpailu on kaikille avoin ja osallistua voi 18.8. saakka.

Tapahtuman aikataulu sekä puhujien ja työpajojen esittelyt ovat nähtävillä tapahtuman kotisivuilta osoitteessa www.syke.work. Tapahtuma on kävijöille maksuton, mutta ennakkorekisteröityminen vaaditaan. Rekisteröitymislinkki löytyy myös tapahtuman kotisivuilta. Myös messuosastoja on kiinnostuneille vielä saatavilla.

Kuuntele tapahtumatuottaja Saara Vauhkosen haastattelu.