Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Tiistai, 23.
huhtikuuta
2019.
Onnittelut -
17.9.2018, 14:38 – päivitetty 18.9.2018, 12:23

Suur-Savon Osuuspankin järjestämässä seminaarissa etsittiin kasvun lähteitä Etelä-Savoon

Media

Suur-Savon Osuuspankki järjesti maanantaina Konsertti- ja kongressitalo Mikaelissa business-seminaarin, jonka teemoina olivat kasvun lähteiden löytäminen ja kasvun aikaansaaminen Etelä-Savossa. Tilaisuudessa oli puhumassa kaksi merkittävää talousvaikuttajaa, OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio ja Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn.

Seminaarissa oli mukana myös valtakunnallisia asiantuntijoita ja eteläsavolaisia menestyneitä yrittäjiä. Tilaisuuteen osallistui joukko maakunnan vaikuttajia ja elinkeinoelämän edustajia.

Seminaarin avasi Suur-Savon Osuuspankin toimitusjohtaja Jari Himanen.

- Osuuspankin perustehtävä on pitää huolta asiakkaiden ja toimintaympäristön menestyksestä ja taloudellisesta hyvinvoinnista. Etelä-Savon menestys on meille aidosti sydämen asia ja tämän vuoksi halusimme toteuttaa seminaarin, jossa etsitään yhdessä kasvun ja menestymisen mahdollisuuksia Etelä-Savossa.

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn tarkasteli puheenvuorossaan Suomen kasvumahdollisuuksista osana Eurooppaa. Juuriltaan vahvasti eteläsavolaisena Rehnillä on myös hyvä perspektiivi tarkastella maakuntamme menestymismahdollisuuksia.

OP Ryhmän uutena pääjohtajana maaliskuussa 2018 aloittanut Timo Ritakallio kertoi esityksessään OP:n roolista ja vastuunkannosta yrityselämän rahoittajana. Ritakallio tarkasteli myös digitalisaation ja toimialaliukumien vaikutusta sekä uudistumisen välttämättömyyttä menestyvälle yritykselle.

Kunta- ja uudistusministerin erityisavustaja Matias Hilden toi seminaariin julkisen sektorin näkökulman. Taustansa ansiosta Hildenillä on perspektiiviä tarkastella asioita sekä kunta- että valtiotalouden näkökulmasta. Hän kertoi myös sote- ja maakuntauudistusten päivän tilanteen.

Kuuntele Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehnin haastattelu aiheesta.