Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Tiistai, 28.
tammikuuta
2020.
Onnittelut -
3.7.2019, 15:31

Savon ratikan avajaisia vietetään historiaan tutustuen ja tanssien Mikkelipuistossa

Media

Mikkelipuiston ratikan avajaisia vietetään ratikoiden valmistumisvuosien mukaan 50-60 –luvun hengessä keskiviikkona 17.7. klo 17-20. Raitiovaunut ovat avoinna koko illan ja niihin pääsee vapaasti tutustumaan.

- Raitiovaunut ovat herättäneet paljon huomiota jo nyt. Mikkelipuiston kävijät käyvät ottamassa kuvia ratikoiden kanssa ja kurkkimassa sisälle. Nyt vihdoin ihmiset pääsevät nauttimaan ratikoiden vanhasta tunnelmasta myös sisältäpäin! Molemmat vaunut ovat 50-60 –luvulta, joten avajaisiakin vietetään ajan henkeä mukaillen, Mikkelipuiston toiminnanjohtaja Heidi Kelho kertoo.

Vatsan täytettä saa muutamalla eurolla vanhan ajan legendaarisista hodari-, popcorn- ja hattarakärryistä. Lisäksi Greenerin pimut ovat suunnitelleet avajaisia varten ratikkaleivoksen, jonka avulla pääsee hyvin ratikkatunnelmaan. Greeneri palvelee normaalisti koko avajaisten ajan.

Lisäksi jaossa on ratikkailmapalloja sekä 50 ensimmäiselle juhlavieraalle pilapiirtäjä Ilkka Toivasen ratikka-aiheisella pilapiirroksella painettu kangaskassi. Kangaskasseja myös ostettavissa.

- Toivomme tietenkin, että ihmiset tulevat paikalle ihmettelemään universumin varmasti ainoaa savolaista ratikkaa. Jos ratikkatunnelmaan haluaa oikein kunnolla panostaa, olisi tietenkin hienoa jos kävijät pukeutuisivat teeman mukaisesti, eli 50-60 –luvun asusteisiin, Kelho iloitsee.

Ohjelma

klo 17 Nauhat, pullot, liput ja puheet
Avajaiset aloitetaan virallisuuksilla, mutta ei tietenkään liialla pönötyksellä. Virallisuuksiin kuuluu nauhan leikkaaminen, pullon poksautus ratikan kylkeen, ratikan lippujen asentaminen sekä lyhyet puheet.

klo 17.15 Ratikoiden historiakatsaus
Missä nimenomaan Mikkelipuiston ratikat ovat ennen olleet? Miten vanhoja ne ovat? Historiakatsauksessa päästään kurkkaamaan nimenomaan Mikkelipuiston vaunujen menneisyyteen.

klo 18 Ratikkakuski Reijo Löytyn haastattelu
Juontaja Viki Vänttinen jututtaa hirvensalmelaista ratikkakuski Reijo Löyttyä. Löytty on ollut vuosina 1991-1998 HKL:n palveluksessa ja ajanut nimenomaan vaunua nro 11, eli Mikkelipuiston ratikkaa. Löytyn takataskusta löytyy varmasti muutamakin mehevä tarina niiltä ajoilta...

klo 18.30 Ratikoiden historiakatsaus
Jos ensimmäinen historiakatsaus meni ratikahuumassa ohi, ei hätää. Missä nimenomaan Mikkelipuiston ratikat ovat ennen olleet? Miten vanhoja ne ovat? Historiakatsauksessa päästään kurkkaamaan nimenomaan Mikkelipuiston vaunujen menneisyyteen.

klo 19 Ratikkatanssit
Avajaiset huipentuvat tansseihin ratikan terassilla ja Mikkelipuiston parkkipaikalla. Tansseja tähdittää Duo Midnight Signs 50-60 –luvun takuuvarmoilla hiteillä.