Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Tiistai, 20.
elokuuta
2019.
Onnittelut -
5.6.2019, 6:10 – päivitetty 5.6.2019, 9:18

Saimaa Food Fest - lähiruokatapahtuma Mikkelin torilla heinäkuussa

Osuuskauppa Suur-Savo järjestää Saimaa Food Fest-ruokatapahtuman Mikkelin torilla 23.-26.7.2019

Torille rakennetaan Pop Up-ravintola, jonka pääkokkina toimii Ilkka Arvola. Tarjolla herkkuja Saimaalta, niin ruokaa kuin juomaakin.  Mukana lähituottajista ovat ainakin Hauhalan Hanhifarmi, Hyvätuuli Highland, Saimaan tuore sekä Tiisanmäen lammastila, vielä on tilaa muillekin tuottajille.

- Luvassa ei ole mitään ryppyotsaista meininkiä, vaan päivän ruoat visioidaan sesongin mukaan. Tarkoitus on tehdä hinnaltaan helposti lähestyttäviä annoksia, mutta silti yhtään mausta tinkimättä, kertoo Ilkka Arvola.

Tapahtuma on avoinna tiistaista perjantaihin klo 12-18 ja viikko huipentuu perjantaina Mikke Ry:n järjestämään iltaan, jossa mukana maailmalla tunnettu saksalainen tv-kokki.

- Tapahtuman tarkoituksena on tuoda tutuksi alueemme ihastuttavia antimia, sekä elävöittää kaupunkikeskustaa ja toria. Keskikesä on loistava ajankohta kyseiselle pääsymaksuttomalle tapahtumalle, kun Mikkelissä ja lähiympäristössä liikkuu paljon turisteja ja mökkeilijöitä. Tämä on myös loistava tilaisuus muistuttaa oman kuntamme asukkaita lähiruoan merkityksestä sekä ennen kaikkea sen laadukkuudesta, kertoo tapahtuman tuottaja Linda Mehtonen Osuuskauppa Suur-Savolta.

Tapahtumassa esillä vahvasti myös D.O. Saimaa -merkki. D.O. Saimaa on Suomen ensimmäinen alueellinen laatu- ja alkuperämerkki. Näissä tuotteissa hyvä tarkoittaa paitsi korkeaa laatua ja vastuullisuutta, myös positiivista vaikutusta ympäristöön, kulttuuriin sekä alueen elinvoimaisuuteen.  D.O. Saimaa merkin voi saada tuote, joka on tuotettu Saimaan alueella.