Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Maanantai, 27.
toukokuuta
2019.
Onnittelut -
28.11.2018, 7:03

Sähköistä koejärjestelmää testataan Saimaa Stadiumilla

Media

225 opiskelijaa testaa keskiviikkona 28.11. Saimaa Stadiumilla sähköisten kokeiden tekemistä.

Saliin mahtuu kerralla 400 opiskelijaa tekemään koetta, ja järjestelmää testataankin nyt kevään ylioppilaskirjoituksia silmällä pitäen. Testitilaisuuteen valmistautuminen on ollut aikaa vievää puuhaa. Valmistelevat työt veivät ainakin kuukauden, ja salin valmistelu aloitettiin tällä viikolla jo aikaisin maanantaiaamuna. 

Sähköisten kokeiden testausta on valmisteltu yhteistyössä Etelä-Savon ammattiopiston tieto- ja tietoliikennetekniikan sekä tieto- ja viestintätekniikan opiskelijoiden kanssa. Mikkelin kaupungin IT-arkkitehti Mari Jokiniemi on hyvin tyytyväinen opiskelijoiden kanssa tehtyyn yhteistyöhön.

- Yhteistyötä jatketaan varmasti jatkossakin. Esedusta on valmistumassa hyviä työntekijöitä alalle. Myös yhteistyö Saimaa Stadiumin ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa on sujunut hyvin.

- Keskiviikkona pääsemme testaamaan käytännössä, miten järjestelmä kestää kuormitusta tiedonsiirron osalta. Tämä testi antaa meille tärkeää tietoa siitä, miten kauan näin ison koetilan rakentaminen vie aikaa, ja mitä kaikkea meidän tulee jatkossa ottaa huomioon. Testi antaa siis paljon arvokasta tietoa jatkoa varten, Jokiniemi kommentoi.

Mikkelin lukioissa on järjestetty sähköisiä yo-kirjoituksia jo aikaisemminkin, mutta ei näin suuressa mittakaavassa. Tuleva testitilaisuus tarjoaa opiskelijoille ainutlaatuisen tilaisuuden päästä tutustumaan tuleviin yo-kirjoituksiin, mikä saattaa vähentää koejännitystä myöhemmin keväällä. Testitilaisuudesta hyötyvät siis sekä opiskelijat että järjestäjät.