Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Perjantai, 13.
joulukuuta
2019.
Onnittelut -
20.9.2019, 12:52 – päivitetty 20.9.2019, 12:53

Risto Ryti ja marsalkka Mannerheim vierailevat Päämajamuseolla ja Mikkelin torilla

Risto Ryti on näyttävästi esillä Mikkelin kulttuuritarjonnassa tänä syksynä. Päämajamuseoon avautuu ”Pimeys suurin ennen auringon nousua” – Katkelmia Risto Rytin elämästä -näyttely ja Mikkelin Teatterin juhlavuoden näytelmänä nähdään Risto ja Gerda Rytistä kertova Rakastunut Ryti.

Yhteistä teemaa juhlistetaan erityisenä Ryti-päivänä lauantaina 28.9., jolloin Päämajamuseon näyttely avautuu ja Rakastunut Ryti -näytelmän hahmot jalkautuvat Päämajamuseolle ja Mikkelin Torille. Näyttelyn avajaisissa esiintyy myös Mikkelin Kaupunginorkesteri.

Päämajamuseon jälkeen tilaisuus jatkuu Mikkelin Torilla. Matka torille tehdään yhdessä presidentti Risto Rytin ja marsalkka Mannerheimin kanssa samaa reittiä, jota arvohenkilöt ovat kulkeneet aikoinaan.

Torilla ohjelmassa on puheita, lauluesityksiä Rakastunut Ryti -näytelmästä sekä Mikkelin varuskuntasoittokunnan perinneyhdistys ry:n esitys. Mikkelin Torikauppiasyhdistys tarjoaa torilla pikkelöityjä kasviksia ja ruisleipää.

Ryti-päivä on maksuton ja avoin tilaisuus kaikille. Lisäksi Päämajamuseo on avoinna klo 10-17 ja museoon on koko päivän vapaa pääsy.

Ryti-päivässä mukana ovat Mikkelin Kaupungin museot, Mikkelin Kaupungin orkesteri, Mikkelin varuskuntasoittokunnan perinneyhdistys ry, Mikkelin kaupunki, Mikkelin Klubi, Sodan ja rauhan keskus Muisti, Mikkelin mobilistit ja Mikkelin torikauppiasyhdistys ry.