Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Tiistai, 20.
elokuuta
2019.
Onnittelut -
3.12.2018, 12:51

Rallisprint tekee paluun Mikkeliin maaliskuussa

Media

Rallin SM -osakilpailuiden järjestysvastuun siirryttyä vuorovuosittain tapahtuvaksi, Vaakuna-Rallia ei tulevana talvena Mikkelissä ajeta. Hiljaiseksi talvi ei kuitenkaan autourheilukilpailujen suhteen jää - Mikkelin Urheiluautoilijat ry on saanut järjestettäväkseen Rallisprintin SM -osakilpailun. Kilpailu ajetaan maaliskuun toisena lauantaina Löydön Kartanon ympäristössä.

- Todella hienoa, että pääsemme jälleen tekemään yhteistyötä MikUA:n kanssa. Kilpailun järjestäminen Kartanon alueella on iso asia koko kylälle, ja vireä kyläyhdistys tuleekin olemaan mukana järjestelyissä erittäin mielellään, Löydön Kartanoa luotsaavat Aila ja Heikki Alanko toteavat innostuneesti.

Rallisprintin SM -sarjassa kaudella 2019 ajetaan kuusi osakilpailua, kaksi lumella, kaksi asfaltilla ja kaksi soralla - Mikkelissä lumella ajettava kilpailu on järjestyksessään toinen osakilpailu. Sarjassa kilpaillaan niin 2- kuin 4-vetoisten Suomenmestaruudesta, Rallisprintin Suomen Juniorimestaruudesta sekä Senioreiden, Naisten, Nuorten sekä V1600-luokan Suomi Cup-mestaruuksista.

- Mikkelissä ei ole ajettu rallisprinttiä lähes 20 vuoteen, joten olemme kyllä aika innoissamme, tuumaa tapahtuman järjestelytoimikunnan puheenjohtajana toimiva Aulis Ahonen ja jatkaa

- On aivan loistavaa, että pääsemme sitä järjestämään noin mahtavissa puitteissa, mitä Löydön Kartano ja sen lähiympäristö tarjoaa. Tulemme järjestämään kilpailun yhteydessä myös VIP -tilaisuuden, ja sen lippujen myynti on tarkoitus päästä aloittamaan jo tämän vuoden puolella.

Reitin on suunnitellut MikUA:n Jari Jakonen. Reitillä on pituutta hieman reilut kolme kilometriä, josta osa on tuttua Vaakuna-Rallin erikoiskoetta.

- On isoa ja pientä tietä - sanoisin, että reitti on erittäin haastava, lupaa Jakonen.

- Kilpailuun on vielä reilusti aikaa, työt on jo kuitenkin pitänyt aloittaa ja tästä eteenpäin valmistelujen tahti alkaa sitten kiihtyä, kertoo kilpailun johtajana toimiva Jarno Neuvonen.

- Kaikki suunnitelmat on valmiina, kisasta saadaan oikein mukavan kompakti paketti, niin kilpailijoiden kuin katsojienkin näkökulmasta katsottuna.