Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Torstai, 27.
helmikuuta
2020.
Onnittelut -
24.9.2019, 10:26

Päämajakirppis Esedun juhlasalissa sunnuntaina

Mikkelin Nuorkauppakamari ry järjesti viime lauantaina maailman siivouspäivän talkoot, jolloin roskia kerättiin luonnosta ja kadun varsilta ympäri Mikkeliä. Siivouspäivän innoittamana järjestetään sunnuntaina 29.9. myös kirpputoritapahtuma ”Päämajakirppis” Esedun juhlasalissa klo 9-14. Tapahtumalla halutaan kannustaa ihmisiä luopumaan turhasta tavarasta ja kierrättämään kaikki hyväkuntoinen tavara ja vaate, jolloin minimoidaan jätteen määrää.

Monella löytyy kotoa vaatteita tai vaikkapa astioita, joita ei tule juuri käyttäneeksi. Kaikilla ei kuitenkaan ole aikaa ja resursseja tai niin paljoa myytäväksi laitettavaa tavaraa, että kirpputoripöydän vuokraaminen pidemmäksi aikaa olisi järkevää. Päivän kestävän tapahtuman aikana pääsee varmasti eroon pienemmästä määrästä vaatteita tai tavaraa. Päivän kestävät kirppikset ovat mikkeliläisille tuttuja jo mm. torilla pitkin kesää pidettyjen Jättikirppisten kautta.

- Jättikirppisten jäädessä syksyn myötä tauolle tällaiselle tapahtumalle on tuntunut olevan kysyntää, sillä tapahtumaamme on ilmoittautunut jo yli 40 myyjää, kertoo kirpputori-projektista vastannut Iida Kuronen Mikkelin Nuorkauppakamarista.

- Toivotaan, että myös ostajat löytävät paikalle. Tapahtuman ajankohta palvelee hyvin myös kaupunkiin vastikään muuttaneita opiskelijoita, jotka ehkä tarvitsevat uusiin koteihinsa käyttötavaroita.

Asiakkaita ja myyjiä palvelee Mikkelin Nuorkauppakamarin ylläpitämä kahvio.

Lisäksi päämajakirppiksen yhteydessä on piste, jossa kerätään tavaralahjoituksia Mikkelin löytöeläintalolle. Esimerkiksi ehjät pyyhkeet, lakanat, tyynyliinat, muoviastiat, pienet pestyt matot, kissan- ja koiranruokaa sekä kissanhiekkaa otetaan vastaan.