Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Torstai, 27.
helmikuuta
2020.
Onnittelut -
24.9.2019, 10:20

Päämajajotos tuo satoja reserviläisiä Mikkeliin lauantaina

Yleisötapahtuma tuo tapahtuman aivan kaupungin keskustaan lauantaina 28.9. Jalkaväkimuseon ympäristössä Sotilaskoti tarjoaa herkkujaan ja alueella esittäytyvät myös maanpuolustusjärjestöt.

Päämajajotos on Reserviläisurheiluliitto ry:n vuoden 2019 valtakunnallinen reserviläisten syysjotos. Tapahtuman järjestäjinä toimivat Suur-Savon Reserviupseeripiiri ry ja Suur-Savon Reserviläispiiri ry yhdessä yhteistyökumppaneidensa ja tukijoidensa kanssa.

Päämajajotos 2019 on maastotaitokilpailu, joka käsittää suunnistusosuuden sekä pakollisia että valinnaisia rastitehtäviä. Kilpailureitin rasteilla on kilpailutehtäviä, jotka liittyvät esimerkiksi reserviläistietoihin ja -taitoihin, ammuntaan, suunnistukseen ja kartanlukuun, ensiapu- ja pelastuspalvelutoimintaan, luonnontuntemukseen sekä yleistietoihin.

Päämajajotos on osuva nimi Etelä-Savossa Mikkelissä järjestettävälle valtakunnalliselle reserviläisten syysjotokselle. Nimi esittelee ja kunnioittaa Mikkelin seudun historiaa ja perinteitä päämajakaupunkina. Mikkeli on ollut Suomen puolustusvoimien ylipäällikön päämajakaupunkina kaikissa Suomen itsenäisyyden aikaisissa sodissa. Mikkeliä kutsutaankin ja se yleisesti tunnetaan Päämajakaupunkina.