Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Torstai, 20.
kesäkuuta
2019.
Onnittelut -
10.1.2019, 7:03

Nyt on aika hakea kesäksi työntekijöitä ja töitä

Viime vuonna Etelä-Savossa ilmoitettiin TE-palvelujen kautta noin 1800 työpaikkaa ja tänä vuonna työpaikkoja arvioidaan tulevan tarjolle lähes saman verran.

Suurin osa kesätyöpaikoista on avoinna palveluiden toimialoilla kuten kauppa, ravitsemistoiminta, johon kuuluvat baarit, kahvilat, huoltoasemat, pitopalvelut ja matkailu. Kiinteistönhoidon ja viherrakentamisen töitä on myös paljon. Myös teollisuus tarjoaa Etelä-Savossa kesätyöpaikkoja, joskin teollisuuden osuus on ollut viime vuodet vähenemään päin. Sosiaali- ja terveydenhuollon työvoiman kysyntä on runsasta.

- Kuntayhtymät ja yksittäiset kunnat ovat koko maakunnassa merkittävä kesätyöpaikkojen tarjoaja, kertoo palvelujohtaja Kari Joutsalainen Etelä-Savon TE-toimistosta.

Työnhakuun monipuoliset verkkopalvelut

Erilaiset Internet-palvelut ovat kesätyönvälityksen keinoja. Useilla työnantajilla on omat verkkosivut, joiden kautta voi hakeutua töihin. Työnhakijoilla on hyvät valmiudet verkkopalveluiden käyttöön. Erityisesti nuoret ovat kiinnostuneita käyttämään verkkopalveluita. www.te-palvelut.fi – työnvälityssivuston Avoimet työpaikat - palvelu on hyvä kanava työnantajille ilmoittaa avoimista työpaikoistaan. Avoimet työpaikat - palvelu ja CV-netti näyttävät samalla kesätyönhakijoille laajan ja monipuolisen valikoiman tarjolla olevista työmahdollisuuksista. CV-netissä työnhakija voi luoda avoimen työnhakuilmoituksen, jonka kautta työnantaja voi ottaa yhteyttä ja tarjota töitä.

Rekrytointitapahtuma Mikkelissä

Työnhaussa on edelleen tärkeää henkilökohtainen kontakti työnantajan ja työnhakijan välillä. Mikkelissä järjestetään RekryON 2019 messut torstaina 7.2.2019 kello 12-17 kauppakeskus Akselissa ja Stellassa. Työnhakijoita on aiempina vuosina käynyt keskimäärin n. 2000 ja työnantajia on ollut noin 80. Etelä-Savon TE-toimisto osallistuu tapahtumaan. Asiantuntijat ovat paikalla antamassa työnhakuun liittyvää neuvontaa ja te-palvelut.fi verkkopalvelun ohjeistusta. Esillä on myös EURES.