Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Tiistai, 18.
kesäkuuta
2019.
Onnittelut -
4.1.2019, 10:20

Naisverkosto Howtomo aloittaa toimintansa Mikkelissä

Howtomo Mikkeli aloittaa toimintansa tammikuussa 2019. Howtomon ideana on uudenlainen, vertaisoppimiseen perustuva toimintapa, jossa eri aloilla toimivat naiset kouluttavat toisiaan ja oppivat toisiltaan. Koulutusten aiheet voivat olla mitä vain, esimerkiksi työelämän kannalta tärkeitä aiheita, kuten omien ideoiden ja osaamisen markkinoimista tai omasta hyvinvoinnista huolehtimista.

Howtomo-koulutustilaisuuksiin on ennakkoilmoittautuminen ja osallistujamäärä on rajattu, sillä tilaisuuksissa on varattua aikaa kouluttajan puheenvuoron lisäksi aina myös keskustelulle. Osallistujien keskinäinen verkostoituminen sujuu mutkattomasti pienryhmässä.  

Mikkelin Howtomon vuoden 2019 teemana on unelmien vuosi ja unelmien toteuttaminen. Ensimmäisenä puhuja on Elisa Hillgen, joka on valittu vuoden 2018 mikkeliläiseksi. Millainen on ollut yrittäjänpolku lamppukauppiaasta koko kaupungin valaisijaksi, joka kiertää puhumassa kaupunkivalaistuksen asiantuntijana ympäri maailmaa? Ilmoittautuminen koulutukseen Facebookissa Howtomon sivuilla www.facebook.com/howtomo. Ilmoittautuminen 6.1.2019 mennessä.

Naisverkosto Howtomo sai alkunsa Helsingissä vuonna 2016 ja sen jälkeen toiminta on levinnyt muun muassa Poriin ja Lahteen. Koulutuksia Howtomossa on järjestetty jo yli 100. Mikkelissä Howtomoa koordinoi viisi naista, kaikki oman alansa timanttisia osaajia; Heli Peltola, yrittäjä ja tutkimuspäällikkö, Sari-Anne Ratia, Ohjaamo Olkkarin toiminnanohjaaja, Saara Vauhkonen, yrittäjä, sekä muotoilijat Sari Sihvo,suunnittelija, ja Heidi Huovinen, yrittäjä. Kaikkia koordinaattoreita yhdistää halu vahvistaa naisten asemaa työyhteisöissä ja yhteiskunnassa, Howtomon ideologian mukaan.

Howtomo-toiminta perustuu täysin vapaaehtoisuuteen; sekä koordinaattorit, kouluttajat, että tilojen tarjoajat toimivat palkatta. Koska toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen,
joten kuka tahansa Etelä-Savossa vaikuttava nainen voi ilmoittautua mukaan koulutuksiin, tulla kouluttajaksi tai koulutustiloja tarjoavaksi yhteistyökumppaniksi. Lisätiedot ja yhteydenotot: howtomomikkeli@gmail.com