Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Tiistai, 18.
kesäkuuta
2019.
Onnittelut -
10.9.2018, 9:53

Monitoimijakeskus Omatori viettää avajaisia keskiviikkona

Omatori on kynnyksetön kohtaamispaikka Mikkelin torin laidalla, jossa hyvinvoinnin palvelut ja eri ammattilaiset ovat helposti saavutettavissa. Toiminta perustuu kumppanuuteen ja yhteistyöhön julkisen (Essote), yksityisten sekä yhdistys- ja vapaaehtoistoimijoiden kanssa.

Omatorin toimintaa on ollut kehittämässä hallituksen I&O-kärkihanke Etelä-Savon OSSI-hanke.

Tarjoamme palveluja ja toimintaa erityisesti ikääntyville, vammaisille ja kaikenikäisille omaishoitoperheille, mutta myös laajasti muille asiakkaille. Omatorille toimijoita on muuttanut toukokuun lopusta alkaen. Vaikka asiakkaita on palveltu tiloissa ja kesän yli, päätimme pitää avajaiset sitten, kun kaikki toimijat ovat ehtineet asettua taloksi, kertoo OSSI-hankkeen hankepäällikkö Jaana Koinsaari.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän palveluista Omatorilla palvelevat vanhuspalveluista Palveluneuvon, Ikäneuvon, omais- ja perhehoidon entisen OSSI-keskuksen työntekijät ja kotihoidon lääkärien vastaanotto sekä Essoten vammaispalvelujen työntekijät. Lisäksi sieltä saa farmaseutin palveluja lääkehoidon neuvontaan ja lääkelistojen ajantasaistamiseen.

Yhdistyksistä saman katon alla toimii Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry. Omatori on myös vapaaehtoistoiminnan keskittymä. Mikkelin vapaaehtoistoimijoiden verkostosta mukana ovat SPR:n vapaaehtoistyöntekijä sekä osa seurakunnan diakonia- ja vapaaehtoistyöstä ja Essoten vapaaehtoistoiminnan koordinointi. Vapaaehtoistoimijat avaavatkin avajaisviikolla Omatorille Kohtaamispisteen, jossa jatkossa asiakkaat voivat kahvitella ja osallistua tapahtumiin ja toimintaan.

Yrityksistä mukana ovat Geriwell Oy, Vetrea Mikkelin Kotipalvelut Pelakuu, Mikkelin Kuntopalvelu Oy sekä Kyyhkylä Oy, joista Vetrea Pelakuu muutti kokonaan Omatorille ja muut avasivat palvelupisteet.

Omatorilta löytyy myös Hektori, hyvinvointi- ja arkiteknologian näyttelytila, johon voi tulla tutustumaan kotona asumista ja arkea tukeviin apuvälineisiin ja teknologiaan Omatorin työntekijän opastuksella.

Monitoimijakeskus Omatori avaa virallisesti ovensa keskiviikkona 12.9. klo 12–17. Ovet avautuvat suurelle yleisölle klo 11.45 osoitteessa Porrassalmenkatu 21, 2 krs.