Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Tiistai, 18.
kesäkuuta
2019.
Onnittelut -
10.10.2018, 11:02

Mikkomarkkinat täyttää Mikkelin torin ensi viikolla

Media

Mikkelin tori on maankuulu markkina- ja tapahtumapaikka, joka tunnetaan leppoisasta tunnelmastaan ja laadukkaista tuotteistaan. Mikkelissä on markkinoita pidetty jo reilu 250 vuotta. Suurimmat markkinatapahtumat ovat alkukevään Maalismarkkinat ja lokakuun Mikkomarkkinat.

Satakunta markkinamyyjää ja torikauppiasta on tulossa ensi viikon markkinoille. Varsinainen torialueen lisäksi myös Maaherrankatu on markkinoiden käytössä tiistaina ja keskiviikkona.

Mikkomarkkinat on kuulu mukavasta tunnelmasta ja elävästä markkinameiningistä. "Helppoheikit" paketoivat vaikka minkälaisia ja edullisia markkinatarjouksia kotiin kannettavaksi. Herkkusuille löytyy monipuolisia veden kielelle nostattavia herkkuja; munkkeja, donitseja, viipurinrinkeleitä, makeisia, juustoja ja paljon muuta. Myös suolasta hiukopalaa löytyy monenmoista. Oman lisänsä herkullisiin markkinatuoksuihin tuovat paikan päällä savustetut ja paistetut tuoreet kalat.

Vaikka hevosia ei entisajan markkinatyyliin torilla enää myydä, melkeinpä kaikkea muuta Mikkomarkkinoilta löytyykin. Niistä voi mainita esimerkiksi perinteiset pölypussit, mattopiiskat ja pärekorit. Toinen noutaa tutulta markkinamyyjältä vaatteet alkavaan talveen. Käsintehdyistä ja uniikeista tekstiileistä ja esineistä on runsauden pulaa.

Lokakuun puolivälissä on hyvä tilaisuus hankkia markkinoilta kotimaiset omenat, karpalot, suolatut sienet, mehut ja säilykkeet. Vihannekset ja juurekset ovat monipuolisesti tarjolla syksyisiin ruokiin. Syksyn istutuksiin löytyvät kanervat, callunat kappaleittain tai kauniisti valmiiksi istutettuna.

Mikkomarkkinat Mikkelin torilla 16. -17.10. kello 7-18 tiistaina ja kello 7-17 keskiviikkona.