Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Keskiviikko, 23.
tammikuuta
2019.
Onnittelut -
14.5.2018, 13:53 – päivitetty 14.5.2018, 13:56

Mikkelistä hetkeksi lentopallon päämaja - kaupungin valloittaa 200 nuorta pelaajaa

Mikkelissä pelataan lentopallon B-nuorten alue-SM-kisat ensi viikonloppuna 18.-20.5.

Vuosina 2002-2003 syntyneiden ikäluokkien 100 parasta tyttöä ja 100 parasta poikaa viideltä eri alueelta pelaavat kolmen päivän ajan alueiden Suomen mestaruudesta.

Lauantaina Mikkelissä pelataan myös miesten Kultaisen Euroopan liigan ottelu Suomi-Tšekki. Mikkelissä on viimeksi pelattu miesten lentopallomaaottelu melkein 30 vuotta sitten, 24.8.1989 Espanjaa vastaa. Espanja voitti silloin 3-2. Kisapassilla nuorilla on peliin vapaa pääsy. Lisäksi viikonloppuna kaupungissa järjestetään Lentopalloliiton liittohallituksen kokous ja liittovaltuuston kevätkokous seminaareineen.

- Puhutaan lentopallon superviikonlopusta, jonka keskiössä ovat nämä kaksisataa urheilevaa nuorta. On hienoa, että saadaan kokoukset ja päättäjät nuorten tapahtuman yhteyteen, sanoo Mikkelin kilpailuorganisaation puuhamies ja liittohallituksen jäsen Mikko Korhonen.

Ikäluokan kärki, noin 12 pelaajaa kummastakin sukupuolesta, on kutsuttu Kuortaneen valmennuskeskukseen. Lentopalloliiton strategian keskeinen tavoite on, että valmennusjärjestelmää laajennetaan koko maahan urheiluakatemioita kehittämällä. Liittohallitus linjasi helmikuussa lajin painopisteakatemiat, jotka ovat Kuopion alueen, Ouluseutu, Tampereen, Turun seudun ja Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia URHEA.

- Akatemioiden kehittämistyö aloitetaan kasvukeskuksista. Tavoitteena on luoda mahdollisuus näille lahjakkaille nuorille kaksoisuraan, jolloin voi suorittaa ammatilliset tai lukio-opinnot ja samanaikaisesti kokeilla rajojaan kilpaurheilussa. Lajin elinvoimaisuuden ehto on pitää huolta kaikista näistä nuorista, Korhonen jatkaa. 

Yhteistyömallia eri akatemioiden kanssa kehitetään parhaimmillaan. Lentopalloliiton urheilutoiminnan johtaja Sami Heikkiniemi kiittelee vilpitöntä apua, jota saa mm. Voimisteluliitolta ja Pesäpalloliitolta kehitystyöhön. Mallin lähtökohtana on se, että liiton, alueen ja akatemian lisäksi seurat sidotaan sopimuksellisesti alueen lentopallon kehittämiseen.

- Seurojen aktiivinen rooli on tärkeintä kehitystyössä, akatemiat yksinään tai akatemiat ja liitto yhdessä eivät tee mitään.  Näillä parilla sadalla nuorella on tässä vaiheessa uraa kysyntää 1- ja 2-sarjaseuroista. Rohkaisen kaikkia seuroja mukaan akatemiatoimintaan, eri tasoisilla seuroilla on tärkeä rooli nuoren uran eri vaiheissa, Heikkiniemi sanoo.