Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Tiistai, 18.
kesäkuuta
2019.
Onnittelut -
4.4.2019, 10:57

Mikkelissä järjestetään keväinen siivouskampanja ja roskajuoksu

Yksi kevään merkeistä on Mikkeli siistiksi, roskat pois -kampanja. Kampanjaan kutsutaan mukaan kaikki kaupunginosaseurat, kylätoimikunnat, koulut, päiväkodit, oppilaitokset, urheiluseurat, kaupunkilaiset yksin tai yhdessä, missä kokoonpanossa tahansa.

Kampanja järjestetään 26.4.–12.5. ja sen tavoitteena on kerätä lumen alta paljastuneet roskat pois yleisiltä alueilta, katujen ja kuntopolkujen varsilta, ranta- ja viheralueilta. Kampanjan aikana on myös mahdollista siivota taajamametsistä pois sinne kuulumattomia isompia jätteitä, kuten erilaista romua ja huonekaluja.

Kampanjan avajaispäivänä 26.4. kello 10–13 on Kaihun kodalla kahvi-, mehu- ja makkaratarjoilu kampanjaan osallistuville. Kodalla jaossa on myös rajallinen määrä roskienkeruutikkuja. Kodalla voi myös ilmoittautua mukaan kampanjaan. Edellisvuosien tapaan kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan 20 kappaletta uimahallilippuja Viihdeuimala Rantakeitaaseen ja eniten täysiä jätesäkkejä kerännyt porukka tai henkilö palkitaan.

Mukaan voi ilmoittautua 8.4. lähtien lähettämällä sähköpostia osoitteeseen mikkelisiistiksi(at)gmail.com. Ilmoittautua voi myös kaupungin asiointipisteissä, joissa myös jaetaan jätesäkkejä. Lisätietoja: tyollisyysmikkeli.fi/mikkelisiistiksi.

Toukokuun kymmenes päivä järjestetään roskajuoksu

Tänä vuonna kampanjassa on näkyvästi mukana myös Etelä-Savon Liikunnan roskajuoksu. ESLi ja yhteistyötahot järjestävät yhdessä ploggingin eli roskajuoksun perjantaina 10.5. Lähtö Mikkelin torilta kello 18.

Kampanjan järjestelyissä ovat mukana Mikkelin kaupungin nuorten työpajat, Mikkelin seudun ympäristöpalvelut, asumisen ja toimintaympäristön palvelualue, asiointipisteet, YIT Suomi Oy ja Viherpalvelut Hyvönen Oy.