Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Tiistai, 23.
huhtikuuta
2019.
Onnittelut -
21.9.2018, 6:38 – päivitetty 24.9.2018, 9:07

Mikkelin Naisvoimistelijoiden cheerleadingin osallistujamäärä kaksinkertaistui

Media

Muun muassa nostoja, voltteja ja kannustushuutoja treenataan tänä syksynä ahkerasti Mikkelin koulujen saleissa. Laji koukuttaa, haastaa kehoa ja opettaa yhteistyötaitoja. Lajin suosio onkin Mikkelissä noussut uudelle tasolle.

Mikkelin Naisvoimistelijoiden cheerleading-ryhmät täyttyivät jo ensimmäisinä päivinä, jolloin oli mahdollisuus ilmoittautua lajin treeneihin mukaan. Lajin osallistujamäärä kasvoi viime vuodesta kaksinkertaiseksi mutta siltikään kaikkia halukkaita ei pystytty mahduttamaan ryhmiin edes lisäryhmiä perustamalla.

Vuonna 2015 Blue Flame Cheerleaders-ryhmä ja Mikkelin Naisvoimistelijat kävivät neuvotteluita Blue Flamesin yhdistymiseksi MNV:n toimintaan. Blue Flamesin toimintaa pyörittävien määrä alkoi hiipua ja toiminnan yhdistämisen tavoitteena oli saada lisää voimavaroja cheerleadingin kehittämiseen ja toiminnan kasvattamiseen Mikkelissä. MNV:n näkökulmasta taas uuden lajin tuominen seuran toimintaan mahdollisti seuran jäsenille monipuolisemman lajitarjonnan ja harjoittelumahdollisuudet.

Yhdistyminen ja yhteistyö ovat selvästi kannattaneet, sillä ryhmien määrä ja ryhmäkoot ovat kasvaneet vauhdikkaasti vuosi vuodelta. Jotta lajin tulevaisuus olisi turvattu, seurassa on pidetty tärkeänä omien ohjaajien kasvattamista ja kehittämistä. Lajin ohjaajat käyvätkin sekä Suomen Cheerleadingliiton että Suomen Voimisteluliiton koulutuspolun mukaisia koulutuksia osaamisensa kehittämiseksi.

- Meillä on osaavia ja innostuneita ohjaajia, mikä on mahdollistanut lajin kehittämistä seurassa, iloitsee MNV:n puheenjohtaja Maija Ollikainen.

Vaikka seuran ryhmät ovatkin täynnä, alakoululaiset pääsevät tutustumaan lajiin MNV:n syyslomaleirillä. Joulukuussa MNV järjestää myös cheerleading-workshopin, johon osallistujien ikää ei ole määritelty. Näin ollen myös aikuiset voivat tulla kokeilemaan, mikä lajissa viehättää.

Kuuntele Mikkelin Naisvoimistelijoiden toiminnanjohtaja Tarja Ikosen ja cheerleader ryhmän vetäjän Cilla Mannisen haastattelu.