Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Sunnuntai, 23.
helmikuuta
2020.
Onnittelut -
22.8.2019, 9:57

Mikkelin harrastusmahdollisuudet esillä Saimaa Stadiumilla

Media

Liikunta- ja harrasteappro eli LiHAppro sekä Aktiivinen arki  –tapahtumat kokoavat alueen harrastusmahdollisuudet tarjolle Saimaa Stadiumille elokuun lopussa.

Nuorille ja opiskelijoille suunnattu LiHAppro järjestetään perjantaina 30.8. kello 10-14 ja kaikenikäisten Aktiivinen arki lauantaina 31.8. kello 10-14. Molemmissa tapahtumissa pääsee tutustumaan harrastuksiin laidasta laitaan, mukana on toimijoita niin liikunnan, kulttuurin, sosiaali- ja terveysalan kuin ennaltaehkäisevän työnkin saralta.

Tapahtumat järjestetään nyt toista kertaa peräkkäin samana viikonloppuna Saimaa Stadiumilla. Tapahtumien tarkoitus on paitsi esitellä uutta harrastusta pohtivalle laaja skaala paikallisia harrastusmahdollisuuksia, myös saada yhdistysten välistä yhteistyötä kehitettyä. Molemmissa tapahtumissa ei tarvitse tyytyä vain katselemaan ja kuuntelemaan, vaan paikan päällä pääsee itse kokeilemaan, testaamaan ja tutkimaan erilaisia lajeja ja toimintoja. Tapahtumaan tulevien kannattaakin laittaa päälle sellaiset vaatteet, missä taipuu niin tanssi, kiipeily kuin maalaaminenkin. Suurin osa toiminnallisista pisteistä on Saimaa Stadiumilla sisätiloissa mutta muutama piste löytyy myös ulko-ovien tuntumasta. Yhdistysten lisäksi mukana on muutamia paikallisia liikunta-alan yrittäjiä. Molempina päivinä mukana on lähes 60 eri toimijaa.

Perjantain LiHApprossa päivän juonena on suorittaa tehtäviä alueella ja kerätä samalla rasteja tapahtumapassiin. Perjantaina nuoret pääsevät myös tutustumaan Supercornerin alakertaan maksutta kello 10-13 välillä.

Aktiivisessa Arjen järjestävät Mikkelin kaupungin liikunta- ja nuorisopalvelut sekä kulttuuripalvelut. LiHApprossa ovat mukana lisäksi myös XAMK, Esedu, ESLi sekä Meijän Mikkeli-hanke.