Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Tiistai, 18.
kesäkuuta
2019.
Onnittelut -
10.9.2018, 9:41 – päivitetty 10.9.2018, 10:17

Mikkelin ensimmäinen olutfestivaali onnistui hyvin

Mikkelin ensimmäinen pienpanimoiden tuotteisiin keskittynyt olutfestivaali Craft Beer Weekend Mikkeli keräsi viikonloppunn lähes tuhatpäisen yleisön. Tapahtuman järjestäjät ja mukana olleet panimot päättivät, että festivaali järjestetään myös ensi vuonna. 

Konserttitalo Mikaelissa järjestetyllä Craft Beer Weekend Mikkeli -olutfestivaalilla oli tarjolla laaja kattaus kotimaisia käsityöoluita, -siidereitä ja -tisleitä. Pääjärjestäjät, ravintolayrittäjät Henrik Rajamäki ja Mika Pippuri, olivat tapahtuman päätyttyä tyytyväisiä. 

- Festivaali osoitti, että juuri tämän tyyppistä rentoa oluttapahtumaa Mikkeliin on tarvittu jo vuosia. Iso kiitos festivaalin läpiviemisestä kuuluu koko henkilökunnalle ja Xamk:n restonomiopiskelijoille sekä mukana olleille panimoille ja tislaamoille, mutta ennen kaikkea aktiiviselle ja innokkaalle yleisölle, Rajamäki ja Pippuri summasivat sunnuntaina.

Konserttitalo Mikaelin lämpiö ja ravintolatilat muuttuivat olutfestivaaliksi vaivattomasti. Järjestäjät saivat runsaasti kiitosta leppoisasta tunnelmasta. Tapahtumayleisö sai ainutlaatuisen mahdollisuuden tavata oluen- ja siiderintekijöitä. 

- Olemme kiertäneet useita festivaaleja ja kesätapahtumia tänä vuonna. Täällä Mikaelissa ihmiset todellakin kyselivät innokkaasti ja antoivat suoraa palautetta oluistamme. Missään muualla kiinnostus ei ole ollut näin runsasta koko kesänä, kertoi tuusulalaisen Maku-panimon johtaja Jussi Tamminen. 

Järjestäjät saivat runsaasti kehittämisideoita tulevaisuutta varten 

Oluen ja ruoan yhdistäminen onnistui Mikaelissa hyvin. Lauantai-illan olutpäivällinen myytiin ennakkoon loppuun ja runsas buffetpöytä teki kauppansa. Maistelun lomassa oli tarjolla ohjattuja olut- ja siideritastingeja. 

Saimaa Brewingin ja keittiömestari Timo Hyöppisen yhdessä luomat olutpäivälliset sekä panimoiden ja järjestäjien maistelutilaisuudet vetivät yli 200 henkeä eli reilu viidesosa kävijöistä halusi kuulla lisää informaatiota tuotteista ja niiden taustoista.

- Oli mukava nähdä, kuinka kiinnostus oluita ja kotimaisia panimoita kohtaan on vahvassa kasvussa Mikkelissä. Molemmissa matalan kynnyksen maistelutilaisuuksissani käytiin todella mielenkiintoista keskustelua oluen valmistuksesta ja mauista. Ja mikä parhainta, mukana oli kaikenikäisiä naisia ja miehiä, tapahtuman asiantuntijavieras, olutkirjoittaja Heikki Kähkönen kertoi.

Runsaasti Suomessa ja ulkomailla oluttapahtumia ja -festivaaleja kiertänyt Kähkönen pitää Konserttitalo Mikaelia yhtenä parhaista olutfestivaalipaikoista Suomessa. Kolmikerroksinen lämpiö sekä anniskelualueena toimiva piha mahdollistavat tapahtuman laajentamisen tulevaisuudessa.

- Saimme runsaasti positiivista palautetta ja kehitysideoita jatkoa varten. Päätimme, että tämä ei jää tähän, vaan järjestämme Craft Beer Weekendin myös ensi vuonna. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Mikaelin ravintolatoiminnasta vastaava Rajamäki sanoi.

Tarkkoja tulevia päivämääriä ei ole vielä lyöty lukkoon. Asiakkaiden ja näytteilleasettajien kehitysehdotykset ja palaute tullaan tulevaisuutta varten käymään huolella läpi. 

- Me järjestäjät eli Konserttitalo Mikaeli sekä Serviini Oy ja Bar Dom annamme suuret kiitokset kaikille vierailijoille. Viikonloppu osoitti, että Mikkeli kaipaa juuri tällaisia tapahtumia. Lupaamme järjestää ensi vuonna monelta osin toimivamman, mutta myös yllätysellisemmän olut- ja juomafestivaalin, Pippuri lupasi.

Craft Beer Weekend Mikkelissä oli mukana 12 näytteilleasettajaa. Joukossa oli suuri joukko kotimaisissa kilpailuissa palkintoja saaneita oluita ja panimoita. Kotimaisten käsityöoluiden ohella tapahtumassa oli mukana siidereitä, tilaviinejä ja pientisleitä. Drinkkibaarista vastasi mikkeliläinen Bar Dom.

Craft Beer Weekend Mikkelin järjestivät yhteistyössä Serviini Oy, Bar Dom ja Konserttitalo Mikaeli.