Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Tiistai, 20.
elokuuta
2019.
Onnittelut -
12.2.2019, 12:17

Mikkeliläinen galleria lahjoittaa juhlavuoden kunniaksi taidetta

Media

Mikkeliläisen GalleriArin 20. juhlavuosi alkoi joulukuussa 2018. Juhlavuoden kunniaksi GalleriAri lahjoittaa joka kuukausi taidetta valitsemiinsa kohteisiin. Joulukuussa lahjoitettiin Kati Vuorengon grafiikkataulu päiväkoti Marskiin. Tammikuun 2019 lahjoituksen kohteeksi valikoitui Rantakylän yhtenäiskoulu.

Lahjoituskohteeksi katsotaan sellaisia paikkoja, missä taiteesta pääsee nauttimaan mahdollisimman moni. GalleriArin periaatteisiin ja arvoihin kuuluu, että taide kuuluu kaikille.

- Mielestämme varsinkin nuorille on hyvä olla taidetta näkyvillä. Silloin se innostus ja kiinnostus taidetta ja kulttuuria kohtaan saadaan. Kun totutaan nuorena näkemään ja kokemaan taidetta ja kulttuuria, niin yleensä se harrastus jää elämään myös aikuisiälle, kertoo vanhempi galleristi kehystäjä Ari Hänninen

- Koen, että taidekasvatus on tärkeä osa kulttuurikentällä työskentelevien tahojen työnkuvaa. Galleriamme osallistui tänä vuonna kaupungin kulttuuripalveluiden järjestämään Kulttuuripolkuun, mikä on suunnattu alueen 8. Luokkalaisille opiskelijoille. Maalaustaidepajoissa kävi kaikki 8. luokkalaiset, eli yhteensä noin 530 opiskelijaa, kertoo nuorempi galleristi ja taideohjaaja Anna-Katri Hänninen

Rantakylän uudelle yhtenäiskoululle lahjoitettiin taidemaalari Sami Tolvasen Skeittarityttö niminen teos. Nuoret opiskelijat ottivat teoksen vastaan 6.2.2019 aamulla. Rantakylän yhtenäiskoulun avoimet ovet ovat 13.2.2019 klo 10-16 ja avajaisjuhlat alkavat samana päivänä kello 16 eteenpäin. Molemmat tilaisuudet ovat avoimia kaikille.

Mikä kohde sinusta sopisi taidelahjoituksen kohteeksi? Sellainen paikka, missä taide tuottaisi iloa mahdollisimman monelle? Ehdotuksen voi lähettää osoitteeseen galleria@galleriari.fi tai sosiaalisen median kautta GalleriArille.