Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Torstai, 27.
helmikuuta
2020.
Onnittelut -
27.9.2019, 7:41

Mikkeli -palkinto Ristiinan nuorisoseuralle

Mikkelin hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta päätti kokouksessaan keskiviikkona 25.9. myöntää yksimielisesti tämän vuotisen Mikkeli-palkinnon Ristiinan nuorisoseuralle. Palkintosumma on 2000 euroa. Palkinto luovutetaan Mikkeli-seuran järjestämässä Mikkelinpäivän tapahtumassa sunnuntaina 29.9. Elomaan talolla. Palkinnon luovuttaa lautakunnan puheenjohtaja Jatta Juhola.

Vuonna 1910 perustetun Ristiinan nuorisoseura ry:n vuosiin mahtuu monta menestystarinaa. Seuran pääaktiviteetti on kesäteatteri Tuuva Teatteri, joka kokoaa yhteisen produktion äärelle Linnakorvan teatteriin niin harrastajia kuin luovien alojen ammattilaisiakin. Myös alueellinen yhteistyö on kukoistanut; vuoden 2017 Tukkijoella –musikaali rakentui yhdessä Pertunmaan ja Suomenniemen nuorisoseurojen kanssa. Eikä vähäisenä ansiona voi pitää myöskään kesäteatteripuitteiden aktiivista parantamista; Linnakorven näyttämö valmistui 1992, katettu uusi katsomo 2015 ja 2016 näyttämön taakse näyttelijöiden sosiaaliset tilat. Ohjelmistossa on vuosien varrella uskallettu tehdä rohkeitakin valintoja perinteisempien kesäteatteriesitysten joukossa. Viimeisimpänä nähtiin Elias, rakastettuni –kantaesitys menneenä kesänä. Lisäksi seura järjestää vierailuesityksiä pitääkseen esittävää taidetta Ristiinassa yllä. Aktiivisen esitystoiminnan ohessa seura järjestää lasten ja nuorten teatterikerhotoimintaa.

Suomen Nuorisoseurat nimesi Ristiinan seuran Vuoden Nuorisoseuraksi vuonna 2017. Kunnianosoitus on korkein, jonka seura voi nuorisoseuraliikkeessä saada. Tunnustuksen saajaksi valittu yli satavuotias Ristiinan nuorisoseura vakuutti hallituksen toiminnan kehittämisellä ja yhteistyöllä. Vuoden nuorisoseura valitaan toiminnan laadun ja laajuuden perusteella kiinnittäen huomiota erityisesti lapsiin ja nuoriin.