Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Lauantai, 25.
tammikuuta
2020.
Onnittelut -
19.11.2019, 13:29

Maakuntavaltuuston julkilausuma: Vain yhtenäinen Etelä-Savo pärjää ja menestyy

Etelä-Savon maakuntavaltuuston hyväksymän julkilausuman mielestä Etelä-Savon maakunta pärjää ja menestyy parhaiten yhtenäisenä.

- Koko Etelä-Savon lähtökohdat ja uhkakuvat väestön vähenemisestä ja osaavan työvoiman saamisesta ovat niin samankaltaisia, että maakunnan kehittämistä ja edunvalvontatyötä pitää tehdä yhdessä, maakuntavaltuuston puheenjohtaja Satu Taavitsainen linjaa.

Etelä-Savon maakuntavaltuusto hyväksyi kokouksessa Etelä-Savon maakuntaliiton toimintasuunnitelman 2021-2022.

Toimintasuunnitelman yhtenä kehittämistavoitteena on, että Etelä-Savon maakunta on sujuvan arjen ja laadukkaan ympäristön maakunta, jossa asukkaat voivat hyvin.

Toimintasuunnitelma tähtää koko maakunnan yhtenäiseen kehittämiseen. Maakunnan kehittämistyöhön tarvitaan kaikkien maakunnan toimijoiden ja asukkaiden osaamista ja osallistumista. Joka tapauksessa Etelä-Savon kaikkien kuntien on kehitettävä omaa elinvoimaansa, jota tiivis yhteistyö vahvistaa.

- Etelä-Savon maakunta pärjää parhaiten tekemällä vahvaa yhteistyötä niin, että maakunnan eri toimijat toimivat yhteistyössä samojen tavoitteiden saavuttamiseksi. Erityisen tärkeää on eteläsavolaisten nuorten koulutuspolkujen turvaaminen, sanoo maakuntajohtaja Pentti Mäkinen.