Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Torstai, 27.
helmikuuta
2020.
Onnittelut -
18.9.2019, 7:16

Maailman siivouspäivää vietetään lauantaina Mikkelissä

Lauantaina 21.9.2019 maailmassa siivotaan ympäristöä samanaikaisesti jopa 150 maassa, kun World Clean Up Day kokoaa ihmiset ympäri maailman toimimaan puhtaamman ympäristön puolesta.

Mikkelissä World Clean Up Dayn järjestävät Mikkelin Nuorkauppakamari ja S-Market Peitsari yhteistyössä Osuuskauppa Suur-Savon ja RL-Palvelut Oy:n kanssa. Siivouspäivän virallinen lähtöpaikka on Peitsarin S-Marketin piha, josta kerääjät saavat matkaansa keräyshanskat ja roskapussit. RL-Palvelut Oy toimittaa paikalle jäteastiat, joihin kerätyt roskat palautetaan.
Roskien kerääminen lenkkeilyn yhteydessä on yleistymään päin ja noussut jopa trendiksi nimellä ”plogging”, joka tarkoittaa lenkkeilyn ja luonnon siistimisen yhdistelmää.

- Kannustamme erityisesti kyseisenä lauantaina jokaista kaupunkilaista ”ploggaamaan” ja helpotamme tätä tarjoamalla kerääjille keräyshanskat ja roskapussit. Tarvikepiste päivystää kauppamme pihassa klo 10-13, jonka aikana myös RL-Palveluiden jäteastiat ovat paikalla ja niihin voi palauttaa roskat, ohjeistaa S-Market Peitsarin marketpäällikkö Tuomo Rasimus.

- Toivottavaa tietenkin on, että roskien kerääjät jalkautuisivat mahdollisimman laajalle alueelle ympäri Mikkeliä, mutta pienenkin alueen putsaaminen roskista on arvokasta. Jos kotoa löytyy tarvikkeet keräämistä varten, voi oman lenkkireitin suunnitella alkamaan esimerkiksi kotoa ja päättymään Peitsariin, jonne palauttaa roskat, kertoo Mikkelin Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Mari Martikainen.

- Toivotaan, että ensi vuonna talkoissa on mukana vielä useampi taho ja saataisiin tarvike- ja lähtöpisteitä useammasta kaupunginosasta.