Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Sunnuntai, 18.
elokuuta
2019.
Onnittelut -
28.5.2019, 15:38

Kesäkadulla perjantaina Suomen suurin teepöytä ja tanssia

Kesän ensimmäinen Kesäkatu-tapahtuma valloittaa Mikkelin keskustan perjantaina 31.5. kello 17-20. Koko perheen tapahtuma levittäytyy kävelykadulle ja torille. Tapahtuman juontajana on aikaisempien vuosien tapaan Viki Vänttinen joka muun muassa haastattelee EcoSairilan Panu Jouhkimoa.

Kesäkadun esiintymisareenalla nähdään ja kuullaan paikallista osaamista.

Hulivilikarnevaalin Eevert-kettu on kumppaneineen kertoilemassa tulevan karnevaalin kuulumisia. Mikkelin Tanssihullut pistävät pystyyn kesän ensimmäiset katutanssit kello 19 alkaen.

Kuuden aikaan torilla avautuu Suomen suurin teepöytä, jossa 200 ensimmäiselle osallistujalle tarjotaan reilun kaupan teetä ja pieniä suupaloja englantilaista teeperinnettä soveltaen. Kyseessä on Mikkelin Lukemisen unelmavuoden tapahtuma ja vuoden teemakirjaksi valitun Emmi Itärannan Teemestarin kirjan esiin nostaminen.

Teehetken jälkeen pöytä muuttuu kaikille avoimeksi toimintapisteeksi, jossa pääsee tekemään esimerkiksi teepussitaidetta ja punomaan ystävyysrannekkeita. Paikalle voi tulla lahjoittamaan myös käytettyjä ja kuivattuja teepusseja, jotka päätyvät saman tien kuvataiteilija Kirsimaria E. Törösen ja Pirita Lautalan teepussitaideteokseen.

Mikkejunan kyytiin voi nousta maksutta kirjaston edustalta aina tasatunnein kello 17, 18 ja 19.