Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Sunnuntai, 23.
helmikuuta
2020.
Onnittelut -
17.6.2019, 10:46 – päivitetty 19.6.2019, 10:20

Kansainväliset suurmarkkinat Mikkelin satamassa teemalla "maailma on kaunis"

Media

Suomen johtava tapahtumaelinkeinon asiantuntija TMK Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus järjestää 2019 kesällä seitsemäntoista kaupunkia käsittävän Kansainvälisten Suurmarkkinoiden kiertueen.Mikkeliin Kansainväliset Suurmarkkinat tulevat juhannusviikolla 20.-23.6.2019.

Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla keskeinen idea on tuoda eri maiden ja maakuntien erikoistuotteet näyttävästi esille niin, että niitä esittelemässä ja myymässä ovat niiden alkuperäiset valmistajat tai tuottajat. Näitä onkin ilmoittautunut mukaan ennätysmäärä, noin 120 kauppiasta yli 30 eri maasta. Eurooppa on vahvasti esillä, mutta myyjiä on toki mukana ympäri maailmaa Amerikkaa ja Aasia myöden.

Viime vuonna Kansainvälisten Suurmarkkinoiden kiertue oli huikea menestys ollen kokonaiskävijämäärältään viime vuonna maamme suurin yleisötapahtuma kooten noin 1,5 miljoonaa kävijää.

Kansainvälisten Suurmarkkinoiden tämän vuoden teemana ”maailma on kaunis”

Nyt haastamme markkinoiden kävijät avaamaan kaikki aistinsa. Luvassa onkin upeita elämyksellisiä osastoja ympäri maailmaa ja virallinen teema on ”maailma on kaunis”. Mukana onkin useita eri maiden taiteilijoita ja artisteja esiintyen omien maidensa osastoilla. Myös toinen toistaan upeampia kansainvälisiä ruokaosastoja on runsaasti tarjoten syötävää jokaiseen makuun.

Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla voi herkutella monin eri tavoin. Ruokaa tarjoavat mm. jättikokoinen saksalainen hiiligrilli bratwursteineen, kreikkalainen gyros-ravintola, australialainen BBQ -ravintola, meksikolainen ravintola, thaimaalainen ravintola, espanjalainen Churros-paikka, italialainen pasta- ja pizzaravintola, belgialainen vohvelipaikka, englantilainen fish&chips osasto, ranskalainen creperie tai vaikkapa Kuusamon kalaherkkuja myyvä ravintola puhumattakaan taatusti kotimaisesta Leenan lettukahvilasta erikoislettuineen.

Mukana on toki paljon muutakin kuin vain ruokaa eli esim. käsitöitä ja reilun kaupan tuotteita on runsaasti. Jättikokoinen hollantilainen kukkakauppa on uudistunut perusteellisesti ihastuttaen kauneudellaan ja hämmästyttäen edullisilla hinnoillaan. Myös Suomen eri maakuntien erikoistuotteita on näyttävillä osastoilla mukana. Tivoli Christersin upeat huvilaitteet ja pelit hauskuuttavat niin lapsia kuin aikuisiakin.

Markkinat ovat avoinna to-la klo 10-20 ja su klo 10-18. Tapahtuma pidetään Mikkelin upeassa Satamassa.