Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Tiistai, 20.
elokuuta
2019.
Onnittelut -
18.4.2019, 7:26

Kaakkois-Suomen alueella alkoi yhteinen liikuntamatkailuhanke

Etelä-Savon Liikunta, Kymenlaakson Liikunta ja Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry:n kanssa ovat aloittaneet kolmivuotisen EU CBC yhteistyöhankkeen Pietarin urheilukomitean kanssa. Vector-Sport hankkeen tavoitteena on synnyttää ja kehittää matkailutuotteita valtakunnan rajan molemmin puolin.

Raja-alueen yhteistyötä on tehty jo pitkään.

- Pietarin urheilukomitean kanssa on tehty yhteistyötä jo 20 vuoden ajan. ESLi on ollut sitä pyörittämässä ja ollaan saatu rahoitusta vuosittain opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Tästä hankkeesta neuvoteltiin ensimmäisen kerran kolme vuotta sitten ja nyt sitten saatiin päätökseen, kertoo Etelä-Savon Liikunnan aluejohtaja Heino Lipsanen.

Urheilu- ja liikuntapalvelut ovat merkittävässä roolissa matkailun kehittämisessä. Paikalliset urheilutapahtumat ovat hyvä syy matkustaa Suomeen tai Suomesta muualle. Liikuntamatkailu osana matkailua on jatkuvasti kasvava matkailun muoto, joka kehittyessään tuo lisäresursseja paikallisille niin tapahtumajärjestäjille kuin alueen yrityksillekin.

Etelä-Savon liikunta hallinoi kolmivuotisen hanketta, jonka rahoitus on 900 000 euroa. Jokaisessa maakunnassa ja Pietarin urheilukomiteassa on yksi työntekijä. Etelä-Savon liikunnalla kokopäiväinen ja Etelä-Karjalan Liikunnalla ja Urheilulla sekä Kymenlaakson Liikunnalla puolipäiväiset. Osa-aikainen koordinaattori ja asiantuntija Elena Erkkina toimii Pietarista käsin.

Hankkeen aloitusseminaari järjestetään huhtikuun lopulla kaikissa kolmessa maakunnassa. Maksuttomassa seminaarissa kerrotaan hankkeen tarjoamista mahdollisuuksista paikallisille yhdistyksille, kunnille ja yrityksille.

Mikkeli: 29.4.  klo 13 -16 Suomen Nuoriso-opisto, Atrium -rakennuksen auditorio.