Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Sunnuntai, 23.
helmikuuta
2020.
Onnittelut -
13.1.2020, 10:04

Joulun aika veti väkeä kirkkoihin ja kapakoihin Mikkelissä

Suosituimpia olivat jälleen jouluaaton hartaudet ja jouluyön messu sekä Kauneimmat Joululaulut tuomiokirkossa ja Pitäjänkirkossa.

Joulun aika on monelle se hetki, kun seurakunnan tilaisuuksista haetaan joulumieltä ja rauhoittumista arjen kiireiden keskelle.

- Joulu tuo kirkkoihin ihmisiä niin Kauneimpiin Joululauluihin kuin jumalanpalveluksiin, iloitsee tuomiorovasti Juha Palm.

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan joulun tilaisuuksissa ja kirkoissa kävikin ahkerasti seurakuntalaisia. Eniten väkeä oli Pitäjänkirkon kauneimmissa joululauluissa, jossa oli peräti 1557 kuulijaa. Tilaisuudessa esiintyi Mikkelin kaupunginorkesteri ja esilaulajana Kari Kanto. Tuomiokirkon joulun perhehartaus kokosi 739 ja jouluyön messu 579 kuulijaa. Anttolassa joulun tilaisuuksissa kävi yhteensä 378 seurakuntalaista, Haukivuorella 434 ja Ristiinan joulunajan hartauksissa 519 seurakuntalaista. Validiassa 388 sekä Stellan aulassa noin 350 kaupunkilaista tapaili joulun säveliä.

Kauneimmat Joululaulut kiinnostavat vuodesta toiseen. Mikkelissä järjestettiin yli 60 tilaisuutta eri puolilla seurakuntaa. Tänä vuonna laulettiin myös kauppakeskuksissa ja kapakoissa mm. joululaulukaraokea.

- Mikkelin tori, kauppakeskus, koulut, työpaikat ja kodit ovat esimerkkejä siitä, että tapahtumat halutaan tuoda lähelle seurakuntalaista, painottaa Palm.

Perinteiset joululaulutilaisuudet keskustan isoissa kirkoissa sekä lapsille ja nuorille suunnatut omat tilaisuudet olivat tänäkin vuonna suosituimmat. Nuorten omat joulutilaisuudet vetivät 983 kansakunnan toivoa. Lasten ja alle kouluikäisten tapaamiset ja joulukerhot täyttyivät 812 taaperosta. Sanajumalanpalveluksissa kävi 1094 ja messuissa huimat 5655 seurakuntalaista. Järjestetyt konsertit vetivät kirkon penkkeihin 3937 maksanutta iloitsijaa. Maksuttomat kauneimmat joululaulut olivat suosituimmat 8481 kävijällään.

Tilastotiedot puuttuvat vielä osasta tapahtumia. Mutta tähän asti laskettujen kirkkovierailijoiden ja laulu- ja joulutilaisuuksien sekä muiden konserttien kävijämäärä kohosi 21 823 henkilöön.