Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Perjantai, 13.
joulukuuta
2019.
Onnittelut -
11.11.2019, 14:37 – päivitetty 11.11.2019, 14:38

Joulukausi avataan Mikkelissä 23. marraskuuta

Mikkelin joulukausi avataan lauantaina 23.11. Jouluinen kulkue lähtee kohti Hallitustoria tuomiokirkon portaiden edestä kello 10.30. Kulkueeseen ovat tervetulleita mukaan kaikki. Mukaan ovat jo ilmoittautuneet muun muassa Vekkuliteatterin tontut, Jukureiden Heimo-maskotti ja tietenkin itse joulupukki.

Torilavalla on ohjelmaa kello 11–13. Luvassa on joulutervehdyksiä, yhteislaulua, Vekkuliteatterin tonttujen tanssi, joulukuusen valojen sytytys, Kulttuurikeskus Vekkulan nukketeatteriesitys sekä tilaisuuden huipentava Miauskis-kissan esitys. Lisäksi torilla on toimintapisteitä, kuten Mikkelin ravinuorten keppihevosrata, ilmaista koira-ajelua kello 11–12.30.

Bussilla tonttulakki päässä

Tapahtumaan pääsee näppärästi, sillä samana päivänä joukkoliikenteessä on tonttulakkipäivä. Tonttulakkipäiset matkustajat matkustavat ilmaiseksi Mikkelin paikallisliikenteessä, maaseutuliikenteessä sekä Pohjois-Savon Ely-keskuksen Waltti-vuoroissa.

Kadunvarsiparkit torin läheisyydessä ovat maksuttomia kahden tunnin ajan pysäköintikiekkoa käyttämällä. Paikat merkitään erikseen, maksuton parkki ei siis koske kaikkia kadunvarsiparkkeja. Lisäksi toriparkissa koko päivän ajan ensimmäinen tunti on ilmainen.

Joulunavauksen järjestelyistä vastaavat Mikke ry, LC Mikkeli/Savon-Jousi sekä Mikkelin kaupunki lukuisten yhteistyötahojen kanssa.

Tule metsästämään lahjapaketteja!

Samaisella viikolla vietettävää lapsen oikeuksien päivää juhlitaan joulunavauksen yhteydessä. Mikkelin keskustaan avautuu jo Digitaalisesta kaupunkiseikkailusta tuttu kartta, josta tällä kertaa metsästetään lahjapaketteja. 23.11. rastit avautuvat kello 10–14 väliseksi ajaksi. Rasteista avautuu tietoa YK:n lapsen oikeuksista, jouluista tekemistä ja salatehtäviä. 

Rasteja voi kiertää joko puhelimeen ladattavan sovelluksen kautta tai paperikartan avulla. Samalla voi osallistua arvontaan, jossa on palkintona muun muassa lippuja Supercorneriin, elokuvateatteriin ja lasten uuden vuoden konserttiin. Mukana ovat Mikkelin seutukirjasto, Lapsiperheiden kohtaamispaikka, Omatori ja nuorisotila Starlight. Lapsen oikeuksien päivää järjestävät Mikkelin kulttuuripalvelut ja Mikkelin Lapsiperheverkosto.

Tapahtumia myös Urpolassa ja Kenkäverossa

Lapsiperheitä ja muita joulun tunnelmasta innostuneita hellitään 23.11. oikein urakalla. Urpolan kartanossa vietetään joululauantaita. Tarjolla on kuorolaulantaa, luento kartanon historiasta sekä vieraana myös joulupukki. Myös Kenkäverossa riittää jouluista ohjelmaa kello 10–15.