Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Sunnuntai, 29.
maaliskuuta
2020.
Onnittelut -
8.10.2018, 10:59 – päivitetty 8.10.2018, 11:00

Jesse Haajalle parhaan ohjaajan ehdokkuus Yhdysvalloissa

Media

Mikkeliläinen Jesse Haaja on ehdolla parhaaksi ohjaajaksi Kaliforniassa järjestettävillä Queen Palm International elokuvafestivaaleilla. Ehdokkuus tuli The Rasmuksen ”Wonderman” musiikkivideosta, joka on Haajan ohjaaman Rendel-elokuvan tunnuskappale. Musiikkivideo sai lisäksi parhaan musiikkivideon ja parhaan leikkauksen ehdokkuuden. Leikkauksesta vastasi Mikko Löppönen.

Haaja oli ehdokkuuden saadessaan Los Angelesissa käsikirjoittamassa tulevaa Furrow –elokuvaansa, joka on määrä kuvata yhdysvalloissa kesällä 2019. Furrowin lisäksi Haaja on kiinnitetty ohjaajaksi Ana Alexanderin luomaan Porcelain-elokuvaan, joka kertoo naispuolisesti supersankarista.

Elokuvien lisäksi Haajalla on työn alla myös MARVEL-hahmoon pohjautuva TV-sarja, josta mikkeliläisen mukaan päästään kertomaan lisää ensi vuoden alussa.

- Rendel teki yhdysvalloissa niin hyvä myyntituloksen, että siellä on nyt ovia auki useampaan suuntaan. On vähän sellainen olo kuin olisi karkkikaupassa – niin paljon mielenkiintoisia projekteja tarjolla, että pitää aina muistutella itselleen ettei kaikkeen pysty venymään. Asiat etenevät siellä hitaasti, joten eiköhän tässä saada kalenterit kursittua kasaan ennen kuin kaikki käynnistyy.

Haajan ohjaama ”Six Feet Savior” voitti parhaan musiikkivideon palkinnon viime viikolla Skotlannissa. Kyseessä oli mikkeliläisen Bloodred Hourglass yhtyeen tuotanto.