Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Sunnuntai, 23.
helmikuuta
2020.
Onnittelut -
20.1.2020, 15:15 – päivitetty 20.1.2020, 15:27

Jatkoaika: Jukurit aikoo ensimmäisenä Liiga-seurana laajentaa liikekiinteistöomistukseen

Media

Jukurit aikoo laajentaa liiketoimintaansa kiinteistöomistukseen ja -vuokraukseen. Tavoitteena 350 000 euroa lisätuloa per vuosi. Jukurit omistaa jo yhden liikekiinteistön Mikkelissä, mutta nyt aikomuksena on lisätä omistuksia merkittävästi.

 - Olemme hakeneet sopivia kohteita. Tällä hetkellä vaikuttaa, että tähtäämme hankkivamme vain kaksi kiinteistöä lisää, mutta ne ovat sikäli isoja, että kokonaiskiinteistötulomme kasvaisivat tavoitellulle tasolle. Työluku on 350 000 euroa uutta tuloa vuodessa, Jukurien pääomistaja Heikki Viitikko kertoo.

Jukurien ajatuksissa ovat kokonaiset liikekiinteistöt Mikkelistä. Jo omistamansa liike- ja teollisuuskiinteistön seura hankki kaksi ja puoli vuotta sitten. Viitikon mukaan sen tuotto on noin 70 000 euroa vuosittain.

Viitikko mainitsi kiinteistösijoitusajatuksesta sanomalehti Länsi-Savon haastattelussa jo vajaat kaksi vuotta sitten. Aikomuksen toteutuessa Jukurit olisi ainoa Liiga-seura, jolla on merkittävää liikekiinteistöomistusta. Asunto-omistuksia Liigassa kyllä on.

- Uskoakseni pääsemme julkaisemaan investointeja tämän vuoden aikana, Viitikko uumoilee.

Hän perustelee liiketoiminnan laajentamista sillä, että Liigan toiseksi pienimmällä paikkakunnalla toimivalla Jukureilla on tarve kompensoida Mikkelin talousalueen kokoa. Toinen syy on se, että seura haluaa olla vähemmän riippuvainen suoraan urheiluviihdetapahtumien järjestämisestä ja urheiluliiketoiminnasta saatavista tuloista. Urheilun ulkopuolinen liiketoiminta onkin Liigassa jo tavanomaista. Esimerkiksi Pelicansilla on ravintoloita ja Kärpillä musiikkifestivaali.

- Liikekiinteistöt ovat verrattain riskitön sijoituskohde. Ne tuottavat samantien, kun vain on vuokralainen ja niille voi tehdä melko luotettavasti pitkäjänteisiä suunnitelmia, Viitikko avaa.

Kiinteistöliiketoiminta on sikälikin Jukureille luonnollinen suunta, että Jukurit HC Oy:n kahdella suurimmalla omistajalla Viitikolla ja Jukka Toivakalla on kummallakin huomattavasti kokemusta alasta.