Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Tiistai, 18.
kesäkuuta
2019.
Onnittelut -
2.1.2019, 11:35

Järvi-Suomen Energia on siirtynyt suurhäiriötilaan

Sääennusteiden valossa tilanne tulee kestämään ajallisesti pitkään, koska sään lauhtumista ei ole näköpiirissä. Lumikuormatilanne painottuu Järvi-Suomen Energian jakelualueen länsiosiin. Vaikein tilanne on Kangasniemellä, Toivakassa ja Leivonmäellä. Tällä hetkellä jakelualueen taajamissa on sähkönjakelu kunnossa.

Viankorjausta on aloitettu aamusta noin 100 asentajan voimin ja puiden raivaustyöhön saadaan myös noin 15 metsätyökonetta. Kaksi helikopteria lentää partiointilennolle torstaina sään niin salliessa. Myös sähköverkon operointia, asiakaspalvelua ja muissa tehtävissä toimivan henkilöstön määrää vahvistetaan.

Teiden pysyminen avoimena lumesta nopeuttaa vikakohteisiin pääsyä, joten paikallisteiden auraaminen on hyödyllistä tilanteen normalisoitumiseksi. Vian korjauksen nopeuttamiseksi pyydämme asiakkaitamme mahdollisuuksien mukaan jättämään teiden puomit auki.

Myös puhelinliikenteessä ja muissa tietoliikenneyhteyksissä on esiintynyt ongelmia paikoitellen, mikä kuvaa osaltaan tilanteen vakavuutta.

Pyydämme asiakkaitamme myös omaan varautumiseen, pakkasen kiristyessä kiinteistöt jäähtyvät ja vedenjakelussa saattaa ilmetä ongelmia. Pitkään sähkökatkoon varautumisesta löydät hyödyllistä tietoa nettisivuiltamme.

Puita ei saa missään tapauksessa itse poistaa linjoilta omatoimisesti eikä mahdollisiin maassa oleviin johtoihin saa koskea sähköiskun vaaran takia.

Vikapalvelunumeroomme 0800 90440 kannattaa soittaa, jos tietää vian aiheuttajan, kuten sähkölinjaan nojaavan puun. Voit myös ilmoittaa vianaiheuttajan sijainnin vikailmoituslomakkeella. Sähkönjakelun palautumisen kannalta on ensisijaisen tärkeää, että saamme kirjattua ja välitettyä maastoon tiedon vian aiheuttajista ja sijainnista.

Keskijänniteverkon tilaa voit seurata nettisivujemme häiriökartalta.

Keskijänniteverkossamme on klo 10 noin 12 000 sähkötöntä asiakasta.

Tilannetietoa välitämme myös some-kanaviemme Facebookin (@jarvisuomenenergia) ja Twitterin (@jarvisuomenene) kautta.

Voit myös tilata vikakeskeytyksistä tekstiviestitiedotteen. Lähetä maksuton tekstiviesti JSE AVAA käyttöpaikkanumero asiakasnumero numeroon 18200.