Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Sunnuntai, 23.
helmikuuta
2020.
Onnittelut -
3.10.2019, 7:08 – päivitetty 8.10.2019, 9:37

Illumio valaisee Mikkelin - pääteos Kenkäveron pellolle

Media

Viime vuonna ensimmäisen kerran järjestetty, suuren suosion kerännyt Illumio-valotapahtuma järjestetään tänä vuonna 18.-19.10. klo 19-23.

Tällä kertaa reitti kulkee Mikkelipuistosta ja Kenkäverosta pääkirjastolle, josta matka jatkuu Kirkkopuistoon, Savilahdenkadulle ja lopulta Naisvuorelle. Reitin voi kiertää kokonaan, osittain tai haluamaansa suuntaan.

Tapahtuman pääteos on australialaisen taiteilijan Amanda Parerin MAN, joka nousee Kenkäveron tapahtumapellolle. Huikea 12-metrinen mieshahmo pohtii, mihin maailma on menossa ja onko jo liian myöhäistä toimia.

Lisäksi reitillä nähdään mm. itävaltalaisen taiteilijan Leo Bettinellin IMLED Lamps –teos, Flowers of Life –kollektiivin teos Lux Creatura, Insinööriliiton 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi valmistunut valoteos Hehku sekä Elisa Hillgenin romanttinen teos Burleski. Reitillä on lisäksi valaistuja puita ja julkisivuja sekä avoinna ravintoloita ja kahviloita.

Yhteistyökumppaneiden omaa ohjelmaa on mm. Kenkäveron päärakennuksen eli ”pitsirouvan” 150-vuotisjuhlan kunniaksi toteutettu julkisivuvalaistus. Kenkäveron ravintola palvelee iltojen aikana klo 22 saakka. Kirjastolla lukemisen unelmavuosi näkyy yhteistyössä Illumion kanssa. Kirjaston väki järjestää oman oheistapahtuman ”Teekutsut”, jossa sukelletaan satumaiseen tunnelmaan.

Tapahtumaa tukevat Mikkelin kulttuuripalvelut, Visit Mikkeli, Etelä-Savon energia oy ja Tehomet oy. Visit Mikkeli tarjoaa kävijöille ilmaisen Mikke-junan liikennöimään reitille molempina iltoina.

Valotapahtumien suosio on ollut viime vuosina kasvussa ja mm. Jyväskylän Valon kaupunki –tapahtuma syyskuussa, Oulun Lumo-festivaali marraskuussa ja LUX Helsinki tammikuussa keräävät hyvin yleisöä paikallisesti ja kauempaakin. Nyt valo valloittaa myös Mikkelissä, jo toisen kerran.