Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Torstai, 27.
helmikuuta
2020.
Onnittelut -
10.1.2019, 13:04 – päivitetty 17.1.2019, 9:49

Game Lab-hanke tarjoaa mahdollisuuden kehittää pelejä ja suorittaa opintoja pelaamisen avulla

Media

Hacklab Mikkeli kokoaa uudessa Game Lab hankkeessaan pelaajia ja pelien kehittämisestä kiinnostuneita ihmisiä yhteen. Game Lab Mikkeli haluaa luoda yhteisön, jossa kuntalaiset voivat osallistua pelien tekemiseen ja tutustua erilaisiin pelikulttuureihin.

Game Lab toiminta koostuu pelinkehittäjäryhmistä, lyhytkestoisista pelinkehitystapahtumista eli ”game jameista” sekä erilaisista pelitapahtumista, kuten esports-tapahtumista. Game Labin toiminta perustuu siihen, että kaikilla mikkeliläisillä osallistumismahdollisuudet toimintaan joko paikanpäällä tai internetin välityksellä. Toiminnassa otetaan huomioon myös liikapelaaminen, peliriippuvuus ja muut peleihin liittyvät ilmiöt. Yhteisön keskeisiin arvoihin kuuluvat osaamisen jakaminen, yhdessä oppiminen sekä toisten hyväksyminen taustatekijöistä riippumatta.

Game Lab hankeessa työskentelevät lokakuun alusta lähtien kaksi Hacklab Mikkelin perustajajäsentä pelikehittäjä, muotoilija Juuso Kolehmainen ja sosionomi, hakkerimies Taneli Selin.

- Halutaan, että ihmisillä on mahdollisuus kuulua johonkin. Tässä tapauksessa se yhteisö syntyy pelinkehittäjistä, pelaamisesta ja peleistä innostuneista ihmisistä, kertoo Kolehmainen.

Vuonna 2014 perustettu Hacklab Mikkeli on yhteisö, joka tarjoaa toiminnalleen työtilan rakentelusta, teknologiasta ja digitaalisesta taiteesta kiinnostuneille. Työtilassa rakennellaan erilaisia omia tai yhteisiä projekteja, joissa yleensä jollakin tavalla esiintyy moderni teknologia. Osaamisen jakaminen ja yhdessä oppiminen ovat tärkeitä arvoja Hacklab Mikkelin toiminnassa.

- Tärkeätä on myös tarjota paikka, jossa vain viettää vapaa-aikaa itselleen mieluisassa ympäristössä ja seurassa sekä kokeilla erilaisia muita harrastuksia, kertoo Selin.

Game Lab ei etsi valmiita osaajia, vaan nuoria aikuisia ja työikäisiä, jotka ovat kiinnostuneita peleistä ja pelaamisesta.

- Tärkeintä on innokkuus tekemiseen. Tästä voi syntyä ihan laidasta laitaan projekteja. Eikä pelin tarvitse olla edes digitaalinen, vaan voi olla myös lautapeli, Selin kertoo.

Game Lab on osa Meijän Mikkeli –hanketta, joka saa rahoituksensa Euroopan sosiaalirahastosta. Jos pelaaminen, pelienkehittäminen ja pelaamisen eri ilmiöt kiinnostuvat Game Labin miehiin saa yhteyden info@gamelabmikkeli.fi

Kuuntele pelinkehittäjä Juuso Kolehmaisen haastattelu aiheesta.