Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Torstai, 27.
helmikuuta
2020.
Onnittelut -
19.9.2019, 12:39

Essoten hallituksen kokouksessa keskusteltiin taloustilanteesta

Talousasiat olivat esillä monella tapaa Essoten hallituksen kokouksessa keskiviikkona. Tammi-heinäkuun taloustilanne on pitkälti sama kuin edellisessä kuukausiraportissa. Kuluvan vuoden talousarvion arvioidaan ylittyvän näillä näkymin 20,8 miljoonalla eurolla.

Tulojen osalta tilanne on hieman parantunut ja henkilöstökulut alittavat talousarvion lähinnä sijaisten määrän vähentämisen johdosta ja koska vapautuneita tehtäviä ei ole myöskään erityisesti hallinnossa täytetty. 

Ylitykset koostuvat asiakaspalvelujen ja muiden palveluiden ostoista. Myös aineiden ja tarvikkeiden ostot ylittävät talousarvion.

- Ostojen hintoihin pystymme hyvin vähän vaikuttamaan. Oma toiminta on edullista ja pysyy hyvin talousarviossa. Johtopäätös on selvä: meidän on edelleen syytä vahvistaa omaa toimintaamme, tiivistää tilanteen kuntayhtymän johtaja Risto Kortelainen.

Taloustilanteen johdosta kuntayhtymässä on käynnissä yhteistoimintaneuvottelut, joilla tavoitellaan yhdeksän miljoonan euron säästöjä.  Hallitus sai neuvotteluista tilannekatsauksen.

Neuvotteluja vetävä muutosjohtaja Sami Sipilä kertoi muun muassa, että yt-neuvottelujen johdosta asetettua rekrytointikieltoa on lievennetty. Välittömässä asiakas- ja potilastyössä olevia lääkäreitä, sairaanhoitajia, lähihoitajia ja sosiaalityöntekijöita voidaan rekrytoida normaalisti ja näiden ryhmien aikaisemmin sovitut sekä suunnitellut rekrytoinnit voidaan toteuttaa.

- Vastuualueilta on löytynyt säästöjä, joilla voidaan asetettu tavoite saavuttaa, Sipilä kertoo rekrytointikiellon purkamisen taustoista.

Hallitus kävi myös läpi ja hyväksyi pääpiirteittäin Kuuman sairaalan ja Perhetalon urakoiden loppuselvitykset.