Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Sunnuntai, 18.
elokuuta
2019.
Onnittelut -
24.5.2019, 8:26 – päivitetty 24.5.2019, 8:28

Esedun kilpailijat menestyivät Taitaja SM-finaaleissa

Media

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun kilpailijoille neljä mitalia Taitaja SM-finaaleissa. Ammattitaidon Taitaja-SM-kisat käytiin 21.-23.5.2019 Joensuussa.

Metsäkoneen käytön finaalissa Esedulta oli finaaleissa peräti kolme opiskelijaa. Juuso Kauppi voitti SM-kultaa ja Jani Tyrväinen sijoittui kolmanneksi. Metsäkoneen käytön kolmas finalisti Konsta Kuhanen sijoittui lajissa kuudenneksi.

- Suoritin kilpailupäivien tehtävät omasta mielestäni tasaisesti. Mikään tehtävä ei mielestäni ollut selkeästi vahvin, vaan osasin kaikki kilpailutehtävät tasaisesti, kommentoi Kauppi kultamitali kaulassa palkintojenjakotilaisuuden jälkeen.

Sähköasennuksen kilpailulajiin Esedulta osallistui ensimmäistä kertaa kilpailija finaaliin. Niko Hällback voitti sähköasennuksen lajissa pronssia.

- Olen todella tyytyväinen omaan sijoitukseen. Salainen aseeni finaalissa oli oma ammattitaito. Minulle on kertynyt jo paljon työkokemusta ja kilpailutehtävieni tekeminen oli jouhevaa, kommentoi Hällback omaa suoritustaan. Pronssia Esedulle tuli myös automaalauksessa Akseli Eteläpäälle.

Kaikkiaan Taitaja-SM-kisoissa Esedulta oli seitsemän opiskelijaa. Joukkueen johtajana toiminut koulutuspäällikkö Pekka Orava on tyytyväinen opiskelijoiden suoritukseen.

- Kaikki tekivät finaalissa hienoa työtä. Jo SM-finaaliin pääsy on todella kova suoritus, kertoo Orava.

Kilpailijat valmentautuivat kevään aikana tekemällä aikaisempien vuosien finaalitehtäviä valmentajiensa opastuksella. Juuso Kaupin ja Konsta Kuhasen valmentajana toimi metsäalan opettaja Jari Taavitsainen sekä Jani Tyrväisen valmentajana opettaja Pekka Hulkkonen. Automaalauksen valmentajana toimi Mika Kuuva ja sähköasennuksessa Risto Kuitunen.

Metsäkoneen käytön, sähköasennuksen ja automaalauksen lisäksi Esedulta osallistui Taitaja-finaaleihin myös kaksi opiskelijaa autokorinkorjauksesta. Aatu Hämäläinen sijoittui neljänneksi ja Tino Ronkainen viidenneksi. Autokorinkorjauksen valmentajana toimi Vesa Pyrhönen.

Taitaja SM-finaalien yhteydessä käytiin myös Taitaja9-finaalit. Esedun järjestämistä paikalliskilpailuista aluekilpailujen kautta finaaliin siivitti tiensä Mäntyharjun sekä Puumalan joukkueet. Finaaleissa Puumalan matka päättyi alkueriin, ja Mäntyharju pääsi välieriin, mutta finaalierien paikka jäi saavuttamatta. Mäntyharjun yhtenäiskoulun joukkueessa kilpailivat Iina Jaatinen, Pyry Männistö sekä Oskari Kokkonen ja Puumalan yhtenäiskoulun joukkueessa Aino Luukkonen, Veera Kiljunen ja Nestori Tarhonen.

Esedun opiskelijoiden sijoitukset Taitaja-finaalissa 2019

Metsäkoneen käyttö
1. sija Juuso Kauppi (Kotikunta: Pertunmaa)
3. sija Jani Tyrväinen (Kotikunta: Pieksämäki)
6. sija Konsta Kuhanen (Kotikunta: Pertunmaa)

Sähköasennus
3. sija Niko Hällback (kotikunta: Mäntyharju)

Automaalaus
3. sija Akseli Eteläpää (kotikunta: Mikkeli)

Autokorinkorjaus
4. sija Aatu Hämäläinen (kotikunta: Juva)
5. sija Tino Ronkainen (kotikunta: Juva)