Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Sunnuntai, 23.
helmikuuta
2020.
Onnittelut -
20.1.2020, 10:54

Elvera Oy aloittaa rekrykoulutuksen Mikkelissä

Elvera Oy, Etelä-Savon ELY ja TE-toimisto sekä KasvuEsedu aloittivat keväällä 2019 yhteistyössä Rekry Koulutushankkeen, jossa koulutetaan lisää tekijöitä Elveran sähkötöihin. Syyskuussa aloitetussa koulutuksessa valmistui perjantaina 17 opiskelijaa. Näiden henkilöiden kanssa Elvera solmi toistaiseksi voimassa olevan työsopimuksen. Uudet henkilöt työllistyvät mm. Mikkelin ja Mäntyharjun työhönottopisteisiin.

- Tämä koulutushanke edesauttaa meitä palvelemaan asiakkaitamme niin verkoston rakentamisen ja vian korjauksen parissa. Digitalisaatio ei näissä työtehtävissä tule meitä auttamaan, vaan lumikuormien, myrskytuulten aiheuttamien jakeluhäiriöiden korjauksessa ja verkon rakentamisessa tarvitaan ammattitaitoisia henkilöitä, toteaa Elvera Oy:n toimitusjohtaja Arto Nieminen.

- Alalla kärsitään työvoimapulasta, tämä on meidän tapamme yrittää ratkaista asia, Nieminen lisää.

Koulutus kesti kaikkiaan 84 työpäivää, joista 42 opiskeltiin Esedun tiloissa teoriapainotteisesti ja 42 päivää Elveran toimipisteissä työssäoppimisessa. Koulutus ei mahdollista suoraan yksintyöskentelyä, vaan se antaa valmiuden toimia työryhmän jäsenenä jakeluverkkojen rakennus-, huolto ja vianhoitotöissä.

- Olemme jo alustavasti selvitelleet Esedun kanssa jatkokoulutushanketta, jossa heille saataisiin pätevyys yksintyöskentelyyn, sanoo Elveran laatu- ja turvallisuuspäällikkö Antti Huttunen.