Viesti studioon

studio@radiomikkeli.fi
Sunnuntai, 29.
maaliskuuta
2020.
Onnittelut -
27.2.2020, 11:55 – päivitetty 27.2.2020, 14:13

Danske Bankin Mikkelin konttorin toiminta päättyy

Media

Danske Bankin Mikkelin konttorin toiminta päättyy nykyisessä muodossaan 8. toukokuuta. Alueen asiakkaista suuri osa hoitaa nykyisin pankkiasiansa mobiili- tai verkkopankissa. Valtakunnallisesti esimerkiksi lainaneuvotteluista käydään etänä jo 80 prosenttia neuvotteluista.

Danske Bankin Mikkelin konttori yhdistetään pankin muihin konttoreihin, ja alueen asiakkaita lähinnä sijaitsevat konttorit ovat jatkossa Lappeenranta, Lahti, Jyväskylä, Kuopio ja Joensuu. Danske Bankin konttorijohtaja Sari Salinnon mukaan konttoritoiminnan yhdistymisen taustalla on viime vuosien aikana tapahtunut asiakkaiden asiointitapojen muutos. Konttorien rooli pankkipalveluissa on pienentynyt merkittävästi, kun yhä useampi asiakas haluaa nykyään hoitaa pankkiasiansa mobiilisti, verkossa tai puhelimitse.

- Pankkikonttorien määrän aleneminen on yleismaailmallinen ilmiö ja erityisesti se on ollut nähtävissä Pohjoismaissa, joissa asiakkaat ovat ottaneet käyttöönsä digitaalisia palveluja innokkaasti. Suuri osa pankkikonttorien perinteisistä tehtävistä on vähentynyt tai jopa lakannut, Salinto sanoo.

Asiakas voi asioida etänä haluamaansa aikaan mistä vain.

- Pankkiasioita voi hoitaa etänä myös ilman älypuhelinta, sillä pankkitunnusten, tunnuslukulaitteen ja minkä tahansa puhelimen avulla asiakas voi hoitaa valtaosan pankkiasioistaan, Salinto sanoo.

Asuntokaupassa konttori on perinteisesti ollut paikka, jossa kaupat on viimeistelty. Nyt yleistyvä digitaalinen asuntokauppa tarkoittaa, että asuntokauppaakaan varten ei tarvitse mennä enää konttoriin.

- 80 prosenttia asuntolainaneuvotteluistamme käydään jo nyt etänä, koska se on usein asiakkaalle helpompaa ja nopeampaa. Digitaalinen asuntokauppa tulee muuttamaan myös itse kauppatilanteen sellaiseksi, että se ei edellytä ostajan, myyjän ja välittäjän yhteisen ajan löytymistä vaan allekirjoituksen voi tehdä digitaalisesti. Tämä nopeuttaa usein asuntokauppaa, Salinto sanoo.